Βολές εναντίον όσων δε θα δώσουν το παρών στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης εξαπέλυσε σήμερα το πρωί ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος που έκανε λόγο για ζήλια, φθόνο και έλλειψη πνεύματος του Χριστού και της Εκκλησίας.

Από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου ο Παναγιώτατος έκανε αναφορά στα σύγχρονα προβλήματα αλλά έκλεισε το κήρυγμά του για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με τη Σύνοδο της Κρήτης.

Αφού θύμισε πως στις πρώτες Συνόδους οι Αγιοι Πατέρες με φόβο ακόμη και για τη ζωή τους έφτανα στις πόλεις όπου φιλοξενούνταν οι Σύνοδοι, τόνισε: «Ολη αυτή η διάσπαση που βλέπουμε λόγω της Μεγάλης Συνόδου στην Κρήτη είναι γιατί υπάρχει στις ψυχές των ανθρώπων ζήλια, φθόνος και δε θέλουμε να μπούμε και στο πνεύμα του Χριστού και της Εκκλησίας. Κάνουμε μια προσευχή να προσέλθουν οι επικεφαλείς όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών για να γίνει η εργασία που προβλέπεται στη Σύνοδο αυτή. Για την Ορθοδοξία και όχι για τις προσωπικές και εθνικές επιδιώξεις. Δήλωσαν κάποιες Εκκλησίες ότι δε θα πάνε. Γιατί; Αφού μαζί είμαστε μια Εκκλησία…».

Ο Μητροπολίτης Ανθιμος στάθηκε για άλλη μια φορά στην απουσία του Χριστού και της Εκκλησίας από τις αποφάσεις τω αρχόντων εντός κι εκτός Ελλάδας, λέγοντας πως στα μέσα ενημέρωσης δεν ακούγεται τίποτα για τον Θεό και πως αυτή η κατάσταση μόνο δυσάρεστες συνέπειες θα έχει.

Τέλος, ο Παναγιώτατος έκανε ειδική μνεία στις προκλήσεις από την Αλβανία, λέγοντας: «Προσέξτε την Αλβανία και δείτε τι κάνουν τώρα… Ακόμη και μέσα στα γήπεδά τους κάνουν γιορτές και θέλουν να φτάσουν ως τον Όλυμπο, όπως και οι άλλοι από πάνω (σ.σ. οι Σκοπιανοί). Ζητάμε από τους κυβερνώντες να κάνουν ό,τι καλύτερο για την πατρίδα».

Δείτε το βίντεο με το κήρυγμα του Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης…

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.