Ο Χριστιανισμός[1] είναι μονοθεϊστική θρησκεία η οποία βασίζεται στη ζωή και τη διδασκαλία του Ιησού Χριστού και συγκαταλέγεται στις αβρααμικές θρησκείες, οι οποίες έλκουν την καταγωγή τους από τη μήτρα του ιουδαϊκού μονοθεΐσμού.

Είναι η μεγαλύτερη θρησκεία στον κόσμο αποτελώντας την πλειοψηφούσα πίστη στο μεγαλύτερο μέρος στην Υποσαχάρια Αφρική,την Νότια και την Κεντρική Αμερική,την Καραϊβική, τις Φιλιππίνες, την Παπούα Νέα Γουινέα,την Βόρεια Αμερική,τον Καύκασο και σημαντικό κομμάτι της Ευρωπαικής Ηπείρου ,[2][3] με περισσότερους από 2,4 δισεκατομμύρια πιστούς,[4][5][6] δηλαδή περίπου το ένα τρίτο της ανθρωπότητας.

Η θρησκεία έχει εξαπλωθεί απο την Γουατεμάλα στα δυτικά και τα νησιά του Σολομώντα στα ανατολικά, την Νότια Αφρική και την Μαδαγασκάρη στα νότια μέχρι την Ρωσία στον Βορρά. Η Χριστιανική πίστη βασίζεται στην πεποίθηση ότι ο Ιησούς είναι ο υιός του Θεού και ο σωτήρας της ανθρωπότητας, ο οποίος ήρθε στη Γη ως Μεσσίας (Χριστός) όπως προφητεύονταν στην Παλαιά Διαθήκη,[7] δίδαξε και μετά τον μαρτυρικό του θάνατο, αναστήθηκε.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.