Η γνώση της αλήθειας και οι απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματά μας έρχονται σε εμάς καθώς είμαστε υπάκουοι στις εντολές του Θεού.

Αγαπημένοι μου αδελφοί και αδελφές, πόσο ευγνώμων είμαι που είμαι μαζί σας αυτό το πρωί. Κάνω μία παράκληση για την πίστη και τις προσευχές σας καθώς ανταποκρίνομαι στο προνόμιο να απευθύνομαι προς εσάς.

Διαμέσου των αιώνων, άνδρες και γυναίκες έχουν επιζητήσει τη γνώση και την κατανόηση σχετικά με αυτήν τη θνητή ύπαρξη και τη θέση και τον σκοπό τους σε αυτήν καθώς και την οδό προς την ειρήνη και την ευδαιμονία. Μία τέτοια αναζήτηση αναλαμβάνεται από τον καθέναν μας.

Αυτή η γνώση και κατανόηση είναι διαθέσιμες σε όλη την ανθρωπότητα. Περιέχονται στις αλήθειες που είναι αιώνιες. Στο Διδαχή και Διαθήκες, τμήμα 1, εδάφιο 39, διαβάζουμε: «Ιδέστε, και να, ο Κύριος είναι Θεός, και το Πνεύμα καταθέτει μαρτυρία, και η μαρτυρία είναι αληθινή, και η αλήθεια διαρκεί στον αιώνα τού αιώνα».

Ο ποιητής έγραψε:

Αν και τα πάντα στους ουρανούς και τη γη θα εξαφανισθούν,

η αλήθεια, η ουσία της ύπαρξης, θα υπερνικά τα χειρότερα,

αιώνια, αμετάβλητη, εσαεί 1 .

Ορισμένοι θα ρωτούσαν: «Πού μπορεί να βρεθεί τέτοια αλήθεια και πώς να την αναγνωρίσουμε;» Σε μια αποκάλυψη που δόθηκε μέσω του Προφήτη Τζόζεφ Σμιθ στο Κίρτλαντ του Οχάιο, τον Μάιο του 1833, ο Κύριος δήλωσε:

«Η αλήθεια είναι γνώση των πραγμάτων όπως είναι, και όπως ήταν, και όπως πρόκειται να συμβούν …

»Το Πνεύμα τής αλήθειας είναι από το Θεό…

»Και κανένας άνθρωπος δε λαβαίνει πληρότητα παρά μόνο αν τηρεί τις εντολές του.

»Αυτός που τηρεί τις εντολές [τού Θεού], λαβαίνει αλήθεια και φως μέχρι να δοξαστεί με την αλήθεια και να γνωρίζει τα πάντα» 2 .

Τι ένδοξη υπόσχεση! «Αυτός που τηρεί τις εντολές [τού Θεού], λαβαίνει αλήθεια και φως μέχρι να δοξαστεί με την αλήθεια και να γνωρίζει τα πάντα».

Δεν υπάρχει ανάγκη για εσάς ή για εμένα, αυτήν την εποχή όπου έχουμε πολλή γνώση και η πληρότητα του Ευαγγελίου έχει αποκατασταθεί, να αποπλεύσουμε σε αχαρτογράφητες θάλασσες ή να ταξιδεύουμε σε ασημάδευτους δρόμους σε αναζήτηση της αλήθειας. Ο στοργικός Επουράνιος Πατέρας έχει χαράξει την πορεία μας και έχει παράσχει έναν διαρκή οδηγό — δηλαδή την υπακοή. Η γνώση της αλήθειας και οι απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματά μας έρχονται σε εμάς καθώς είμαστε υπάκουοι στις εντολές του Θεού.

Μαθαίνουμε υπακοή καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Αρχής γενομένης όταν είμαστε πολύ μικροί, οι υπεύθυνοι για τη φροντίδα μας θέτουν κατευθυντήριες οδηγίες και κανόνες για να διασφαλίζουν την ασφάλειά μας. Η ζωή θα ήταν απλούστερη για όλους εμάς, αν υπακούαμε σε τέτοιους κανόνες τελείως. Εντούτοις, πολλοί από εμάς μαθαίνουμε μέσω εμπειριών τη σοφία της υπακοής.

Όταν μεγάλωνα, κάθε καλοκαίρι, νωρίς τον Ιούλιο μέχρι νωρίς τον Σεπτέμβριο, η οικογένειά μου έμενε στο ξυλόσπιτό μας στο Βίβιαν Παρκ, στο Πρόβο Κάνυον της Γιούτας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.