Να μείνουμε ενωμένοι, να πιστεύουμε στον Χριστό και να αγαπάμε την Πατρίδα μας κάλεσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.Ανθιμος που προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας από τον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης.

Ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε στο θέμα των μεταναστών επαναλαμβάνοντας πως οι Ελληνες θέλουμε να τους βοηθήσουμε, αλλά στάθηκε και στα προβλήματα που υπάρχουν από τη συνεχή είσοδό τους στην πατρίδα μας.

Είπε αρχικά: «Εύχομαι μέσα στους κινδύνους που έχουμε και δεν μπορούμε να κατασταλάξουμε κάπου και να τελειώνουμε με το ποιος και πως θα κυβερνά την πατρίδα μας, μέσα από τους κινδύνους που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο και μέσα από τις κινήσεις ανθρώπων ξένης θρησκείας που έχουν αναστατώσει τον κόσμο και απειλούν την υπόσταση και την ακεραιότητα κρατών όπως είναι η Συρία και το Ιράκ ακόμη και η Τουρκία, να βάλει ο Θεός το χέρι του να γαληνέψει ο κόσμος, για να υπάρξει ειρήνη και αλληλεγγύη.

Στη Θεσσαλονίκη ερχόταν ένα πλοίο με 2.000 μετανάστες και είπαμε πως δεν χωράμε άλλους. Τους αγαπάμε, αλλά δεν χωράμε. Μετά ακούσαμε ότι ένα άλλο πλοίο από τη Λιβύη με 3.000 μετανάστες έρχεται στην Ιταλία ή την Ελλάδα. Δεν χωράμε. Τους αγαπάμε, μπορούμε για λίγο να τους βοηθήσουμε και ό,τι μπορούμε κάνουμε και ως Εκκλησία με τα συσσίτια».

Ο κ.Ανθιμος έκανε και ένα σχόλιο για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, λέγοντας: «Να ανατείλει κι ένας καθαρός ήλιος με ανθρώπους που θα πιστεύουν στον Θεό και στην Εκκλησία, γιατί η Ελλάδα χωρίς αυτά δεν μπορεί να σταθεί. Αυτό είναι εμπειρία 2.000 χρόνων. Να μπορέσουμε ενωμένοι να είμαστε δημιουργικοί στην πατρίδα μας και να πιστεύουμε στον Θεό. Α και Ω της ζωής μας είναι ο Χριστός, και η Πατρίδα μας η Ελλάδα».

Δείτε το βίντεο και το κήρυγμα του Παναγιωτάτου μετά το 2:35:00…

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.