«Είναι λάθος να φωνάζουμε για το γεγονός αυτό. Ο Πάπας δεν ήρθε ως αρχηγός της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ήρθε ως ο αρχηγός του κράτους του Βατικανού».

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων στο σημερινό του κήρυγμα από τον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος που στάθηκε ιδιαίτερα στη χθεσινή επίσκεψη των Προκαθημένων στη Λέσβο.

Ο Παναγιώτατος τόνισε πως οι Καθολικοί είναι δισεκατομμύρια και δεν πρέπει να τους αγνοούμε, αλλά παράλληλα τόνισε πως ευχόμαστε ο Θεός να τους φωτίσει και να δουν την απόλυτη αλήθεια.

«Απ’όλη την παγκόσμια ανησυχία προέκυψε να δοθεί αυτή η παρουσία, να δοθεί δύναμη. Το πιο σημαντικό, γιατί πολλοί σχολίασαν την παρουσία του Πάπα, που δεν είναι ιεροπράκτης ούτε έκανε κάποια άλλη λατρευτική πράξη, ήρθε αποκλειστικά για να επισκεφθεί τους πρόσφυγες. Είναι λάθος να φωνάζουμε για το γεγονός αυτό. Ο Πάπας δεν ήρθε ως αρχηγός της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ήρθε ως ο αρχηγός του κράτους του Βατικανού. Το Βατικανό είναι κράτος. Είδατε την άφιξή του, είδατε ότι ο πρώτος που τον καλωσόρισε ήταν ο πρωθυπουργός, ο κ.Τσίπρας. Δηλαδή ο κορυφαίος εκπρόσωπος του κράτους υποδέχθηκε τον αρχηγό του κράτους του Βατικανού. Οι Καθολικοί είναι δισεκατομμύρια, δεν μπορούμε να τους αγνοήσουμε. Ο Θεός να τους φωτίσει να δουν απόλυτα την αλήθεια. Η υποδοχή έγινε από το ελληνικό κράτος στο κράτους Βατικανού και στη συνέχεια ακολούθησαν συνομιλίες αλλά κυρίως ευχές, προτάσεις και ελπίδες για το πρόβλημα των ανθρώπων», είπε ο κ. Άθνιμος και συνέχισε: «Η Εκκλησία όπου μπορεί βοηθά τους αδελφούς μας, αλλά και τους πρόσφυγες, ένα ζήτημα που προέκυψε πιο πρόσφατα. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο Αρχιεπίσκοπος και ο Πάπας προέβησαν σε πράξεις πνευματικής σημασίας και σε εκδηλώσεις. Εμείς δε θα τις κρίνουμε. Ούτε τις προκαλέσαμε, ούτε τις διοργανώσαμε».

Τέλος, για τη στάση των Ελλήνων σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, ο Παναγιώτατος είπε: «Πορεία θυσίας είναι και για τους Έλληνες αυτό το διάστημα και όχι μόνο για τα οικονομικά αλλά και για την ακεραιότητα της πατρίδας μας. Ευρωπαίοι και Βαλκάνιοι έπλεξαν συρματοπλέγματα.

Απέναντι στην ιστορία μας και στην ευθύνη μας να είμαστε αμετακίνητοι από τις αξίες μας και από αυτά που παραλάβαμε από τους πατέρες μας. Όλοι απολαμβάνουν των προνομίων της Ε.Ε., πολλοί έχουν τα παιδιά τους στην Ευρώπη. Εμείς ανήκουμε στην Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία και δε δεχόμαστε ποτέ καμία παρέμβαση και καμία νοθεία».

Παράλληλα, έκανε γνωστό πως η Μητρόπολη θα αναλάβει τη φροντίδα 30 ασυνόδευτων παιδιών. Η διαδικασία θα γίνει μέσω του Παπαφείου Ιδρύματος.

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του κ. Ανθιμου μετά το 1:40:00…

Νταλιάρης Γιώργος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.