Κυριακή μετά την Υψωση του Τιμίου Σταυρού και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.Ανθιμος λειτούργησε στον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών.

Στο σημερινό του κήρυγμα ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα των προσφύγων που έρχονται στην χώρα μας, ενώ για τις εκλογές υπενθύμισε πως οι Ελληνες έχουμε υποχρέωση να ψηφίσουμε.

Ο κ.Ανθιμος αναφερόμενος στο προσφυγικό ζήτημα τόνισε πως «πρέπει να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που έρχονται, αλλά δεν πρέπει να χάσουμε την εθνική μας υπόσταση».

«Είπα πρόσφατα πως όλους αυτούς τους ανθρώπους τους αγαπάμε και όσο μπορούμε να τους βοηθούμε. Αλλά δεν χωράμε άλλους. Κάποιοι το παρεξήγησαν. Ορισμένοι είναι από αυτούς που μόνο λένε αλλά δεν κάνουν πράξεις. Δηλαδή, τι έπρεπε να πούμε; Να έρθουν εκατομμύρια από την Ασία; Αν έρθουν εκατομμύρια τότε τελειώσαμε», είπε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης και συνέχισε: «Μετά τις πρώτες πανηγύρεις στην Γερμανία για την άφιξη των ανθρώπων αυτών, πήραν απόφαση να μη δέχονται άλλους. Η Ουγγαρία λέει όχι, η Σλοβακία, τα Σκόπια το ίδιο.
Τώρα βλέπετε πως τους φέρνουν από τα σύνορα του Εβρου. Τι θα γίνει τώρα; Θα χωράμε όλοι στον Εβρο; Και αν πάμε πιο μέσα, στην Κομοτηνή, αν αυξηθεί ο αριθμός των μουσουλμάνων; Που θα είναι η Ελλάδα;».

Δείτε το κήρυγμα του Παναγιωτάτου μετά το 1:58.00…

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.