«Εδίδαξε πολλούς με την παρουσία, την παρρησία και την Ορθόδοξη Πίστη του. Με την προσευχή του, με το σταυρό του…».

Με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος έστειλε μήνυμα εναντίον όσων θέλουν να σβήσουν από την πατρίδα μας ό,τι έχει να κάνει με την Ορθοδοξία και τον Χριστό και η επίσκεψη του προέδρου Πούτιν αλλά και του Πατριάρχη Κυρίλλου ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία.

Από τον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στη Τούμπα Θεσσαλονίκης ο Μητροπολίτης Ανθιμος σχολίασε χαρακτηριστικά: «Η Εκκλησία μας είναι δυνατή. Όπως αποδείχθηκε και χθες με την άφιξη στην πατρίδα μας με την άφιξη στην πατρίδα μας του Ρώσου Προέδρου που στο Πρωτάτο έκανε την προσευχή του, έκανε το σταυρό του. Εδίδαξε πολλούς με την παρουσία, την παρρησία και την Ορθόδοξη Πίστη του. Είναι και ο Πατριάρχης Μόσχας και θα προσκυνήσει τα Λείψανα του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, αλλά και του Αγίου Δημητρίου του Προστάτη της Θεσσαλονίκης. Αυτά διδάσκουν όλους μας. Καλές είναι οι απόψεις και οι απειλές διαφόρων, αλλά εμείς θα κρατήσουμε ακέραια την πίστη μας.

Πολλά γεγονότα γίνονται στην πατρίδα μας θα πρέπει να προσέξουμε τα παιδιά μας. Ακούμε για μέτρα που θα επιβληθούν στην παιδεία και δεν έχουν σχέση με την παράδοσή μας».

Δείτε το βίντεο με τη Θεία Λειτουργία και το κήρυγμα του Παναγιωτάτου…

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.