Τα τελευταία 20 χρόνια έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλείς μέντιουμ, μάντεις, κάθε είδους θεραπευτές. Οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να τους πληρώσουν πολλά χρήματα για τη «βοήθειά» τους, συχνά την τελευταία. Ποιος είναι ο κίνδυνος τέτοιων χόμπι;

Όλα αυτά είναι υποχώρηση. Απώλεια πραγματικής πίστης. Οι συνέπειες της απιστίας. Στους παλιούς προεπαναστατικούς χρόνους, είχαμε ιεραποστολικά σεμινάρια και θεολογικές σχολές.

Στη συνέχεια έδωσαν τις σωστές έννοιες της πίστης. Και όταν εμφανίζονται αιρέσεις και ανώμαλες διδασκαλίες, αυτά είναι, φυσικά, προϊόντα δαιμονικής δύναμης.

Ένα άτομο επιδιώκει να γνωρίσει κάτι αληθινό, αλλά δεν υπάρχει σωστή κατεύθυνση, σωστή διδασκαλία. Το χειρότερο για εμάς είναι το σχολείο, όπου τα παιδιά δεν έχουν τη σωστή κατανόηση της ουσίας της ζωής.

Και, φυσικά, όταν ένα άτομο θέλει να μάθει κάτι παραπάνω από το συνηθισμένο, ρίχνεται σε κάθε είδους δολώματα. Είναι σαν πουλί. Πάρτε ένα κοτόπουλο: δεν υπάρχει καλό φαγητό για αυτό, και αν του δώσουν κάποιο είδος άμμου, θα το φαΐ και αυτό. Το ίδιο και οι άνθρωποι. Έχουν μολυνθεί από κάθε είδους αιρέσεις.

αρχιμανδρίτης Ηλίας Νοζδρίν)

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.