Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση εξαιτίας του υπερβολικού όγκου χιονιού είχαν στη Σκιάθο. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι τεχνικοί έδωσαν μάχη για να την αποκαταστήσουν (σ.σ. την ηλεκτροδότηση) στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκιάθου.

«Χθες είχαμε για ένα τρίωρο περίπου ένα πρόβλημα αλλά έχουμε γεννήτρια εμείς εδώ και αντιμετωπίστηκε το ζήτημα» αναφέρει αρχικά ο Ηγούμενος της Μονής Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωσήφ Κατσούρας στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» και τον δημοσιογράφο Αντώνη Μακατούνη. Στη συνέχεια, στο ερώτημα αν έχουν αποκλειστεί εκείνος και οι μοναχοί της Μονής, συμπληρώνει: «Έχουν ανοίξει οι δρόμοι από χθες. ‘Ήταν η πρώτη φορά που ο δήμαρχος έκανε τα πάντα για να τους εξυπηρετήσει όλους. ‘Έχουμε 40 πόντους χιόνι σε ορισμένα σημεία. Αν συνέχιζε παραπάνω θα είχαμε όντως μεγάλο πρόβλημα. Σταμάτησε όμως μετά και το πήγε όλο στην Αθήνα».

Παράλληλα, όμως, γύρω από τη Μονή έχουν δημιουργηθεί όμορφες εικόνες και το Μοναστήρι έχει «ντυθεί» στα λευκά. «Έχουμε ξαναδεί τόσο χιόνι αλλά και περισσότερο. Πέρυσι αλλά και το 2018 είχε ρίξει αρκετό και πολύ έντονο, είχε φτάσει 50 πόντους σίγουρα», προσθέτει ο π. Ιωσήφ.

Το νέο έργο ηλεκτροδότησης

«Θα αλλάξει φέτος ο τρόπος ηλεκτροδότησης. Θα λαμβάνουμε ρεύμα υπογείως από το Μαντούδι και δεν θα υπάρχει αυτό το πρόβλημα, που αντιμετωπίζει η Σκιάθος κάθε φορά που, όταν χιονίσει, δεν έχουμε ρεύμα», επισημαίνει για το προσεχές έργο – το οποίο αναμένεται να γίνει το καλοκαίρι- όσον αφορά στην ηλεκτροδότηση της Σκιάθου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.