Του΄Αγγελου Ρούσσου
Την στιγμή που το χριστιανικό αίμα ρέει ποτάμι στην Μέση Ανατολή και την Αφρική, σε χώρες που το Ισλάμ, έχει την πρωτοκαθεδρία ή που οι ορδές του DAESH – γνωστές παραστρατιωτικές οργανώσεις – έχουν σαρώσει τα πάντα και που το χριστιανικό εορτολόγιο έχει γεμίσει με καθημερινούς μάρτυρες, που χριστιανικά σχολεία , εκκλησίες και ορφανοτροφεία καίγονται για να σβήσουν όλα τα ίχνη της χριστιανικής παρουσίας στις περιοχές αυτές, ο επίσημος φορέας των μουσουλμάνων, ο Αραβικός Σύνδεσμος, μιμείται τον Πόντιο Πιλάτο ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να λάβει κανένα μέτρο προκειμένου να προστατέψει τους Χριστιανούς!

Παρά τις εκκλήσεις διεθνών παραγόντων όπως ο Ρώσος πρόεδρος Πουτιν ή ο Πάπας Φραγκίσκος ή το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών ο Αραβικός Σύνδεσμος δήλωσε ξεκάθαρα πως δεν έχει πρόθεση να λάβει μέτρα για την προστασία των χριστιανών στα κράτη μέλη του.

Η δε δικαιολογία που επικαλείται είναι τουλάχιστον φαιδρή, δείγμα του πως εξυπηρετείται το σχέδιο του αποχριστιανισμού της ευρύτερης περιοχής όπου γεννήθηκε και έζησε επί εκατοντάδες χρόνια.

«Όχι, δεν μπορούμε να παρέμβουμε στις εσωτερικές υποθέσεις των χωρών, αλλά γνωρίζουμε ότι τα κράτη μέλη κάνουν τα πάντα για να τα προστατεύσουν», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Ahmed Aboul Gheit μετά από συνάντησή του την Κυριακή με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Προς τι λοιπόν οι διαθρησκειακοί διάλογοι για τους οποίους κόπτονται οι θρησκευτικοί μας ταγοί;

Πρόσφατα ήταν σε μουσουλμανικό πανεπιστήμιο και ο Οικουμενικός Πατριάρχης με τον Πάπα και λίγες μέρες αφότου έφυγαν , αφού είχαν εκθειάσει το Ισλάμ, το τίμημα της υποκρισίας το πλήρωσαν οι Κόπτες Χριστιανοί της Αιγύπτου.

Προς τι λοιπόν οι διαθρησκειακοί διάλογοι όταν οι κυβερνήσεις των αραβικών κρατών δεν είναι διατεθειμένες να συντονίσουν τις ενέργειές τους για να διασώσουν τον χριστιανισμό στις περιοχές τους;

Οι παρόλες του Πάπα και του Οικουμενικού Πατριάρχη, οι ημερίδες, τα συνέδρια, οι επισκέψεις Ορθοδόξων Ιεραρχών σε μουσουλμανικές χώρες και άλλα τινά, όλα κομμάτια του ιδίου παζλ του διαθρησκειακού διαλόγου, σκοντάφτουν στις προθέσεις των κυβερνώντων στις αραβικές χώρες.

Και είναι προφανές πως ακόμη και παγκόσμιες προσωπικότητες όπως ο Πάπας , πολύ λιγότερο ένας ο Πατριάρχης των Ορθοδόξων, δεν μπορούν να επηρεάσουν καταστάσεις αλλά περιορίζονται σε ευχολόγια. Οι μουσουλμάνοι ηγέτες τους χλευάζουν ξεκάθαρα και δεν ιδρώνει το αυτί τους ούτε κατά τι….

Αν ακούσουμε και πιστέψουμε τα φιλελεύθερα «κυρίαρχα» μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο θα θεωρούσαμε ότι οι μουσουλμάνοι είναι η πιο χειρότερα διωκόμενη ομάδα ανθρώπων στον κόσμο.

Ειδικά όσο αφορά με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που κατέκλυσαν την Ευρώπη ρακένδυτοι και άρρωστοι όντως , ωθούμενοι όμως από συγκεκριμένα κέντρα.

Όλοι ανησυχούν όμως τόσο πολύ για τους μουσουλμάνους ώστε εσκεμμένα να αγνοούν τυφλά και εξοργιστικά το γεγονός ότι ο Χριστιανισμός είναι η μεγαλύτερα διωκόμενη θρησκεία παγκοσμίως για δεύτερο συνεχόμενο έτος.

Αν τα παγκόσμια συστημικά ΜΜΕ αναφέρουν για τους χιλιάδες διωκόμενους μουσουλμάνους παγκοσμίως και όχι τους πραγματικά διωκόμενους χριστιανούς τότε ας δούμε τα παρακάτω :

Τουρκία: Η Αγία Σοφία ήταν κάποτε ο πιο εξέχων χριστιανικός καθεδρικός ναός, ενώ στην συνέχεια μετατράπηκε σε μουσείο.

Τώρα ο Τούρκος πρόεδρος θέλει να την μετατρέψει σε τζαμί ικανοποιώντας το αίτημα χιλιάδων Ιμάμηδων και ακραίων μουσουλμάνων στην χώρα , και αγνοώντας διεθνείς οργανισμούς όπως η UNESCO , ο ΟΗΕ, καθώς και την κατακραυγή από Ευρώπη και ΗΠΑ.

Βρετανία : οι υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας έχουν αποστείλει επείγουσα προειδοποίηση σε όλες τις εκκλησίες και τους εκπροσώπους όλων των χριστιανικών δογμάτων να είναι σε επιφυλακή επειδή αναμένουν επιθέσεις από τζιχαντιστές μέσα σε ιερούς ναούς.

Οι Βρετανοί πράκτορες ανακάλυψαν «μήνυμα» των ακραίων ισλαμιστών που ανέφερε για τη βόμβα του Μάντσεστερ με το εξής: «Αυτό που έρχεται θα είναι πιο σοβαρό για τους πιστούς του σταυρού και τους συμμάχων τους».

Χριστιανική φιλανθρωπική οργάνωση αποκάλυψε ότι η διατύπωση της απειλής είναι παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιείται από τον ισλαμικό κράτος σε βίντεο που δείχνει τους αποκεφαλισμούς 30 χριστιανών από την Αιθιοπία στη Λιβύη το 2015.

Αίγυπτο : Επίθεση σε λεωφορείο με Κόπτες Χριστιανούς είχε ως αποτέλεσμα 28 νεκρούς και 40 τραυματίες. Πριν μερικούς μήνες τζιχαντιστές εισέβαλαν σε σε κοπτικές εκκλησίες ζωσμένοι με εκρηκτικά σπέρνοντας τον όλεθρο και τον θάνατο σε δεκάδες πιστούς και βάφοντας με αίμα ιερούς ναούς εν μέσω θείων λειτουργιών.

Ινδονησία: Μεγάλος μουσουλμανικός όχλος επιτέθηκε σε εκκλησία στην οποία πραγματοποιούνταν θεία λειτουργία την Κυριακή. Η αστυνομία έφτασε αφού ο όχλος είχε διαλύσει τον ναό .

Στην συνέχεια η αστυνομία κατέληξε να συλλάβει μια δωδεκάδα των χριστιανών πιστών , ενώ κανένα μέλος του μουσουλμανικού όχλου δεν συνελήφθη.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν πάνω από 20 χριστιανικές εκκλησίες από τους Ισλαμιστές κληρικούς. Ο αριθμός των παραβιάσεων των δικαιωμάτων των χριστιανών στην χώρα αυτή πραγματοποιείται με ανησυχητικό ρυθμό.

Ιράν: Ένας άλλος χριστιανικός ναός στην πρωτεύουσα της Τεχεράνης έκλεισε. Οι χριστιανοί στην χώρα αυτή διώκονται συστηματικά και βίαια και δεν έχουν την δυνατότητα να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα . Ιρανή γυναίκα που ασπάστηκε το χριστιανισμό βρέθηκε πυροβολημένη μέσα στο αυτοκίνητό της.

Πακιστάν: Το υπουργείο παιδείας της χώρας θεωρεί τους Χριστιανούς ως άτομα που είναι διανοητικά καθυστερημένα για να πιστέψουν και να εισέλθουν στην θρησκεία του Ισλάμ.

Οι μουσουλμάνοι φανατικοί χτύπησαν έγκυο Χριστιανή μητέρα, προκαλώντας πρόβλημα στην κύηση, με αποτέλεσμα η γυναίκα να χάσει τα δίδυμα που κυοφορούσε . Μετά τον ξυλοδαρμό της μητέρας βίασαν και την 13χρονη κόρη. Μετά από μήνες η αστυνομία παραπέμπει σε δίκη τους μουσουλμάνους δράστες.

Κασμίρ: 400 χριστιανοί έχουν απομείνει χωρίς ναό λατρείας όταν οι μουσουλμάνοι έκαψαν την εκκλησία που χρονολογείται πριν από 119 χρόνια.

Μάλι: Μουσουλμάνοι εξτρεμιστές έχουν πάρει τον έλεγχο του βόρειου τμήματος της χώρας και έχουν καθιερώσει τον απίστευτα αυστηρό νόμο της Σαρία. Χρησιμοποιούν το νόμο της Σαρία για να τιμωρήσουν χριστιανές γυναίκες.

Καζακστάν: Κυβερνητικοί αξιωματούχοι αλλάζουν τους κανόνες χρήσης γης για να αναγκάσουν το κλείσιμο Μεθοδιστικής εκκλησίας. Επίσης, επέβαλαν πρόστιμο στη σύζυγο του πάστορα για την τοποθέτηση μιας διαφήμισης στην τοπική εφημερίδα.

Ο κατάλογος εμπλουτίζεται και από άλλες χώρες στον πολιτισμένο κόσμο στις οποίες οι μουσουλμάνοι δημιουργούν γκέτο και δεν επιτρέπουν την είσοδο σε χριστιανούς.

Οι Χριστιανοί είναι η κύρια θρησκευτική ομάδα στον κόσμο που διώκεται παγκοσμίως με περισσότερους από 90.000 νεκρούς μόνο μέσα στο 2016,εξαιτίας της πίστης τους, αναφέρει ο βρετανικός τύπος .

Μιλώντας στο ράδιο-Βατικανό , ο Massimo Introvigne, διευθυντής του Κέντρου Μελετών Θρησκευμάτων (CESNUR), είπε ότι πάνω από 60.000 των χριστιανοί σκοτώθηκαν φέτος ή δολοφονήθηκαν σε φυλετικές συγκρούσεις στην Αφρική.

Ισχυρίστηκε δε ότι όλοι αυτοί οι θάνατοι συχνά επέρχονται όταν οι Χριστιανοί αρνήθηκαν να πάρουν τα όπλα και να σκοτώσουν αθώους για λόγους θρησκείας και συνείδησης.

Περίπου μισό δισεκατομμύριο Χριστιανοί δεν είναι σε θέση να εκφράσουν ελεύθερα την πίστη τους, σύμφωνα με τον κ Introvigne, αν και ο Χριστιανισμός αναμένεται να διατηρήσει τη θέση του ως η μεγαλύτερη θρησκεία στον κόσμο.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι οι Χριστιανοί που μένουν στα εδάφη που ελέγχονται από το βάναυσο καθεστώς του ισλαμικού κράτους κινδυνεύουν με εξισλαμισμό . Όλοι αυτοί οι άνθρωποι διακινδύνευσαν τη ζωή τους για να διατηρήσουν την πίστη τους.

Ο αριθμός των Χριστιανών στη Συρία φέρεται να έχει πέσει από το 1,5 εκατομμύριo σε μόλις 500.000 από τότε που ξεκίνησε σύγκρουση με τον ISIS πριν από πέντε χρόνια, σύμφωνα με τις αναφορές από τους Χαλδαίους Επισκόπους του Χαλεπίου.

Παρά το γεγονός ότι οι Χριστιανοί παραμένουν η μεγαλύτερη διωκόμενοι θρησκευτική ομάδα στον πλανήτη, τα στατιστικά στοιχεία που πρόκειται να κυκλοφορήσουν τον επόμενο μήνα αναμένεται να αυξήσουν τον αριθμό των χριστιανών που σκοτώθηκαν .

Υπάρχει μια απίστευτη η υποκρισία των κρατών της δύσης με χριστιανικούς πληθυσμούς στην πλειονότητά τους, και χιλιάδες πολίτες που ξεσηκώνονται στον βάναυσο τρόπο σφαγής της φώκιας ή της φάλαινας, αλλά υποκρίνονται πως δεν αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει με τους Χριστιανούς, όχι μόνον στις μουσουλμανικές χώρες, αλλά και στην ίδια την χώρα τους.

Οι ακραίοι ισλαμιστές είναι ο πολιορκητικός κλοιός για την διάσπαση των ευρωπαϊκών λαών και την εξασθένηση των κρατών-εθνών, ώστε να καταστούν αυτά ευάλωτα, μέχρι να ξεκινήσουν οι εθνοτικές συγκρούσεις, και όλα αυτά με γελοίο πρόσχημα τις θρησκευτικές διαφοροποιήσεις.

Όλο το σκηνικό του μίσους ( όλως τυχαίως) του ισλαμικού κράτους και όλων των παραφυάδων του, απευθύνεται αποκλειστικά και κύρια στους απανταχού της γης Χριστιανούς όλων των δογμάτων , και στον Σύρο πρόεδρο Μ.Άσαντ και την φυλή του που είναι Αλαουίτες , δηλαδή μετριοπαθείς μουσουλμάνοι πολλοί από τους οποίους είναι κρυπτο-χριστιανοί.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο και όλα έχουν τον σκοπό τους από την νέα τάξη πραγμάτων που θέλει να εξαφανίσει το μοναδικό εμπόδιο στα άνομα σχέδια της που είναι ο Χριστιανισμός….και κυρίως η ορθοδοξία την οποία τρέμει στην κυριολεξία.

πόλεμος

από ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Πέτρος Μώκος

Πολύ σωστό το άρθρο, καταλήγει με το:
"Τίποτα δεν είναι τυχαίο και όλα έχουν τον σκοπό τους από την νέα τάξη πραγμάτων που θέλει να εξαφανίσει το μοναδικό εμπόδιο στα άνομα σχέδια της που είναι ο Χριστιανισμός….και κυρίως η ορθοδοξία την οποία τρέμει στην κυριολεξία."

Αναρωτιέμαι και εγώ, είναι τυχαίο το κτίσιμο του τεμένους κάτω από την ακρόπολη;
Όχι τζαμιού, τεμένους και όχι στο ...Καπανδρίτι, στο κέντρο της Αθήνας.
Τυχαίο είναι, μετά από τα τόσα που γίνονται, παγκοσμίως; Τίποτα δεν είναι τυχαίο...