Με το με αριθμό 969 του 2017, βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, απαλλάχθηκε ο κ. Γεωργίου και δύο ακόμα μέλη της διοίκησης της Ανεξάρτητης Αρχής, ΕΛΣΤΑΤ, από την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης, κάνοντας δεκτή τη σχετική εισαγγελική πρόταση του εισαγγελέα εφετών, ο οποίος είχε προτείνει την απαλλαγή όλων για την επίμαχη υπόθεση περί διογκώσεως του ελλείμματος το 2009, προκειμένου να διευκολυνθεί η ένταξη της χώρα μας στα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής (μνημόνια).

Παρόλο που τα στοιχεία που κατέχω και προέκυψαν στα πλαίσια άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου, αποδεικνύουν το έγκλημα της σκόπιμης διόγκωσης του ελλείμματος του 2009.

Έγγραφα του ιδίου του κυρίου Γεωργίου που διαβίβασε στη Βουλή το 2014 ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε απάντηση ερώτησης μου για το θέμα της ένταξης ΝΠΙΔ στον τομέα της Γενικής Κυβέρνησης, και καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου ότι δήθεν το θέμα της ΕΛ.ΣΤΑΤ ανήκει στη δικαιοδοσία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι το Συμβούλιο Εφετών πρέπει, προτού ασκήσει δίωξη, να απευθύνει προηγουμένως προδικαστικό ερώτημα στις Βρυξέλλες.

Ο ίδιος ο Γεωργίου – στο έγγραφο – παραδέχεται ότι το έργο της ένταξης δημόσιων οργανισμών στον τομέα της Γενικής Κυβέρνησης (προκειμένου να μετρούνται στο έλλειμμα) αποτελεί «εθνική αρμοδιότητα» και κατά τούτο απορρίπτει τις θεωρίες Παπακωνσταντίνου (και άλλων…), ότι λόγο για το σκάνδαλο έχει το Δικαστήριο της Ε.Ε. και όχι η ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη.

Ομολογεί δηλαδή ο ίδιος, στην απάντηση μέσω Στουρνάρα στις 30 Ιανουαρίου του 2014, ότι αντί να ακολουθήσει τον ελληνικό νόμο, ακολούθησε οδηγία της Eurostat που «βάφτιζε» ως χρηματοδότηση από την Κεντρική Διοίκηση

«δωρεές ιδιωτών, πωλήσεις και επιχορηγήσεις από την Ε.Ε.»

Το καταπληκτικό με την περίπτωση Γεωργίου είναι ότι, στην ίδια απάντηση προς την ερώτηση μου παραδεχόταν ρητώς ότι, «η ευθύνη και η ορθή οριοθέτηση του τομέα της Γενικής Κυβέρνησης σύμφωνα με τους κανόνες του ΕΣΛ95 ανήκουν στις εθνικές στατιστικές αρχές».

Εν προκειμένω λοιπόν, ο πρώην διοικητής με βάση τα δικά του λεγόμενα, έχει παραβιάσει εθνική αρμοδιότητα αποδεχόμενος χωρίς αντίσταση ντιρεκτίβα της Eurostat να θεωρούνται κρατικό έσοδο οι δωρεές ιδιωτών σε ένα ΝΠΙΔ!

Παρόλα αυτά, η ελληνική Δικαιοσύνη και ενώ γνώριζε απάλλαξε τον κ. Γεωργίου και μάλιστα χωρίς ποτέ να με καλέσει ως μάρτυρα κατηγορίας για να καταθέσω για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ελληνική ιστορία αυτό της διόγκωσης του χρέους και της εισόδου της χώρας μας στα μνημόνια της υποδούλωσης και της εξόντωσης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Η απαλλαγή είναι μνημονιακή δέσμευση και υπογράφηκε από 222 βουλευτές.

Είναι φανερό ότι δεν υπάρχει θέμα «ερμηνείας», αλλά υποταγής και εκτέλεσης εντολών Σόιμπλε.

Ραχήλ Μακρή

Πρώην Βουλευτής – Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.