Παρατηρώντας προσεγγίζεις τον Θεό. Βλέποντας αυτό που έχει δημιουργήσει. Της Αναστασίας Πάνου. Δες ακόμη ότι ο Θεός φρόντισε να έχεις φως την μέρα και σκοτάδι το βράδυ. Φρόντισε να έχεις 4 διαφορετικές εποχές (Χειμώνα, Φθινόπωρο, Άνοιξη, Καλοκαίρι).

Φρόντισε για τα πάντα.

Και ξέρεις γιατί το έκανε; Όχι γιατί ήθελε να πειραματιστεί ούτε να σε δοκιμάσει αλλά για να μη βαρεθείς. Να μη βαρεθείς στα ίδια και στα ίδια. Για να έχεις μια διαφορετική οπτική. Να μπορείς να διακρίνεις την ομορφιά του καθετί γύρω σου. Να ανακαλύψεις εκείνη τη πτυχή που ακόμα δεν έχεις δει.

Ξέρεις όμως και γιατί άλλο το κάνει; Γιατί Σε αγαπάει. Γιατί θέλει να μην είσαι μόνος σου αλλά να συνυπάρχεις κάπου που σου αξίζει. Άλλωστε γι’ αυτό δεν έστειλε και τον Χριστό στο κόσμο;

«Τόσο πολύ αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε παρέδωσε στο θάνατο το μονογενή του Υιό, για να μη χαθεί όποιος πιστεύει σ’ αυτόν αλλά να έχει ζωή αιώνια». (Κατά Ιωάννη 3:16)

Αντίθετα με μας, ο Θεός εστιάζει στις λεπτομέρειες. Σε εκείνα τα σημεία που εμείς δε προσέχουμε γιατί δεν τους την κατάλληλη δίνουμε σημασία.

Θέλει να μας δείξει ότι δεν υπάρχει μόνο αυτά που βλέπουμε αλλά και αυτά που «εν άγνοια μας» δεν παρατηρούμε.

Αυτά είναι που πρέπει να προσέχεις. Αυτά τα οποία προσέφερε ο Θεός να έχεις. Αυτά που από την ξεχειλισμένη αγάπη του έπλασε για να τα έχεις εσύ σήμερα και να επιβιώνεις..

Γι’ αυτό όταν βγεις έξω από το σπίτι σου παρατήρησε όλα αυτά που σου λέω έξω και θα με καταλάβεις.

Ευγνώμονα τον Θεό γι’ αυτά που σου χάρισε. Γίνε ευγνώμον και να είσαι σίγουρος ότι θα έρθεις ένα με τον κόσμο.

Προσπάθησε από σήμερα να δεις διαφορετικά αυτά που θεωρούσες μέχρι σήμερα κι ίσως αλλάζει όλη η μέχρι τώρα πραγματικότητα σου.

Αναστασία Πάνου
Απόφοιτος του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.