Συνεχίζεται ο σάλος γύρω από τον θάνατο της 29χρονης Έλενας Φραντζή, η οποία από την ηλικία των τεσσάρων ετών βίωνε τη σεξουαλική κακοποίηση από τον θετό της πατέρα, ιερέα Στυλιανό Σάββα, και τη σωματική βία από τη θετή της μητέρα, πρεσβυτέρα Ελένη Σάββα, στο χωριό Εργάτες. Ο ιερέας δικάστηκε, καταδικάστηκε και φυλακίστηκε, ενώ η πρεσβυτέρα δικάζεται στο επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας.

Ο ιερέας δίνοντας συνέντευξη στην εφημερίδα Φιλελεύθερος υποστηρίζει ότι είναι αθώος και λέει χαρακτηριστικά ότι «Εγώ, η Έλενα και ο Θεός ξέρουμε την αλήθεια».

Στο μεταξύ εχθές η πρεσβυτέρα (με γυρισμένη την πλάτη) έκανε δηλώσεις στα κυπριακά ΜΜΕ προκαλώντας αλγεινή εντύπωση διατυπώνοντας ισχυρισμούς που στόχευαν στην παρουσίαση της Έλενας Φραντζή ως ψεύτρας, κλέφτρας και ανήθικης, παρά το ότι είναι νεκρή.

Η πρεσβυτέρα, μεταξύ πολλών άλλων, υποστηρίζει ότι οι κατηγορίες εναντίον του ιερέα συζύγου της ήταν κατασκευασμένες και ότι η Έλενα Φραντζή χρηματίστηκε από πρόσωπα τα οποία δεν θέλησε να κατονομάσει. Η πρεσβυτέρα υποστήριξε ακόμη πως η αστυνομία έχει στην κατοχή της ηχογράφηση στην οποία η Έλενα Φραντζή, μιλώντας με την άλλη θετή κόρη της οικογένειας, παραδέχτηκε ότι χρηματίστηκε.

Είπε ακόμα πως πήρε πολλά λεφτά, ισχυριζόμενη πως η Έλενα είχε αναφέρει ότι δεν θα έκανε την καταγγελία για 10.000 – 15.000 ευρώ, αλλά για πολύ περισσότερα, και μάλιστα κάποιος της τα χρωστούσε. «Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή της. Εγώ έχω πάει στην κηδεία της», είπε η πρεσβυτέρα, αλλά «με αυτά τα λόγια δεν άντεξα, θύμωσα πολύ».

Η πρεσβυτέρα σε καμία περίπτωση δεν τεκμηρίωσε τα όσα καταλόγισε στην Έλενα Φραντζή, λέγοντας πως δέχεται απειλές. «Με απειλούν. Δεν μπορώ να σας πω ποιοι τη χρημάτισαν. Εγώ τώρα δεν μπορώ να μιλήσω για αυτό. Καμιά μάνα δεν θα ανεχόταν τέτοιες πράξεις από τον άντρα της. Θέλω να σας πω πως όταν μια γυναίκα, μια μάνα, βλέπει αυτά που η Έλενα κατηγόρησε τον άντρα μου, θα έφευγα να πάω στο μοναστήρι και θα είχα ψυχολογικά

Η σύζυγος του ιερέα παραδέχτηκε ότι έχει χτυπήσει την Έλενα με μία κουτάλα, και δικαιολόγησε την πράξη της με τον ισχυρισμό ότι η θετή της κόρη είχε κλέψει χρυσαφικά που αποτελούσαν τάματα στην Αγία Παρασκευή. Τα χρυσαφικά, όπως είπε, είχαν βρεθεί κάτω από το θρανίο της στο σχολείο. Η πρεσβυτέρα προσπάθησε επίσης να εμφανιστεί ως «στοργική» μητέρα, λέγοντας πως αγόραζε στην Έλενα καλά ρούχα και την πρόσεχε.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.