Πώς να διώξω την απογοήτευση; Τι είναι η απογοήτευση; Πώς μπορεί να ενεργήσει ο άνθρωπος όταν διακατέχεται από το συναίσθημα της απογοήτευσης; Από που προέρχεται η απογοήτευση και πώς μπορούμε να την νικήσουμε; Αν αφεθεί ο άνθρωπος στην απογοήτευση τι επακολουθεί στην συνέχεια; Η λύση για να διώξουμε την απογοήτευση είναι εύκολη; Η απογοήτευση προέρχεται από την φαντασία του ανθρώπου. Ο άνθρωπος πλάθει μέσα στον εγκέφαλό του ένα επιθυμητό γεγονός, αλλά στην πραγματικότητα αυτό το γεγονός είναι ψεύτικο.

Όταν αυτό το γεγονός όμως κάποια στιγμή αποκαλύπτεται και δεν πραγματοποιείται, έρχεται στον άνθρωπο αυτό το δυσάρεστο συναίσθημα της απογοήτευσης. Η απογοήτευση νεκρώνει όλες τις λειτουργίες του ανθρώπου, είναι πικρή και βασανίζει την καρδιά του ανθρώπου. Αν ο άνθρωπος δεν προσέξει την περίοδο που διακατέχεται από την απογοήτευση, τότε μπορεί να πέσει σε μεγάλη θλίψη, στην συνέχεια στην κατάθλιψη και τέλος στην απελπισία. Υπάρχει ειδικό δαιμόνιο που ασχολείται μόνο με την απογοήτευση και πως θα την φέρει στους ανθρώπους και αν προχωρήσει το στάδιο αυτό, τότε άλλο δαιμόνιο φέρνει την απελπισία για να κάνει τον άνθρωπο να τα παρατήσει όλα. Αυτό φάνηκε και στο σημερινό επεισόδιο της Παλαιάς Διαθήκης που είδαμε τον Προφήτη Ηλία να απογοητεύεται και να φτάνει στο σημείο της απελπισίας.

Ζήτησε από τον Θεό να πάρει την ψυχή του και σταμάτησε να κάνει τα πάντα και γι’ αυτό έπεσε να κοιμηθεί. Ο ύπνος μας δείχνει ότι έφτασε στην απελπισία. Και εδώ βλέπουμε ότι ο Προφήτης Ηλίας έφτασε στο σημείο της απογοήτευσης από κάτι ψεύτικο που είχε πλάσει μέσα στον εγκέφαλό του. Για να διώξουμε και να νικήσουμε την απογοήτευση, χρειάζεται να μην χτίζουμε ψεύτικα γεγονότα και καταστάσεις μέσα στον εγκέφαλό μας. Μόνο όταν ασχολούμαστε με την αλήθεια δεν απογοητευόμαστε. Αυτός που έμαθε να ασχολείται με την αλήθεια δεν απογοητεύεται ποτέ και η αλήθεια είναι ο Ιησούς Χριστός. Ο Ιησούς Χριστός έχει μια ιδιαίτερη δύναμη, ακτινοβολία, έλξη του προσώπου Του, χαρά, υγεία, ζωή, ευτυχία, γαλήνη, ηρεμία και όλα αυτά προκαλούν γοητεία. Όποιος Τον πιστεύει και τον έχει καθημερινά στη ζωή του τότε ξεχνά τη λέξη απογοήτευση.

ΓΕΡ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗΣ

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.