Ενδιαφέροντα μηνύματα εξέπεμψαν στις δευτερολογίες τους, που ακολούθησαν στο γεύμα της Ιεράς Μητρόπολης προς τιμή του ΠτΔ, στο Κέντρο «Παλάντιουμ», τόσο ο μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιγνάτιος όσο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος.

Ο σεβ. Ιγνάτιος υποστήριξε ότι «είναι ό,τι πιο σύγχρονο να είναι κανείς Ορθόδοξος. Δεν μιλώ για Χριστιανό, αλλά για Ορθόδοξο, όχι από μισαλλοδοξία, αλλά από την αλήθεια ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία διασώζει και διατηρεί τον πυρήνα και την αυθεντική έκφραση της Θείας Αποκαλύψεως. Πράγματι, είναι ό,τι πιο σύγχρονο να είναι κανείς Ορθόδοξος, να συνδέεται στενά με την Ορθόδοξη Εκκλησία. Ίσως πολλοί νέοι σήμερα, επηρεασμένοι από προκαταλήψεις που επεκράτησαν στο παρελθόν, αισθάνονται ντροπή να δείχνουν ότι έχουν σχέση και επικοινωνία με την Εκκλησία. Ο Χριστός ο οποίος είναι χθες, και σήμερον ο αυτός εις τους αιώνας, δεν είναι το έθιμο, η συνήθεια, η ιδέα, διότι η θεολογία μας δεν έχει ιδέες, ούτε μπορεί να ιδεολογοποιηθεί. Η Ορθοδοξία δεν μπορεί να τεθεί σε ιδεολογικό χώρο. Ο Χριστός είναι «η οδός και η αλήθεια και η ζωή».
Ανταπαντώντας ο ΠτΔ κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε στο πρόσωπο του μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου «όλη την Ορθόδοξη Ελλαδική Εκκλησία, η οποία σε χαλεπούς καιρούς, ελέω οικονομικής κρίσης κατάφερε να κρατήσει ενωμένο τον κοινωνικό ιστό της χώρας, αποτρέποντας χειρότερα σενάρια».
Η εκδήλωσε έκλεισε με μία σπάνια εικόνα του Αγίου Προκοπίου, την οποία δώρισε ο μητροπολίτης Λαρίσης, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
 

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.