Ο Πατριάρχης Ειρηναίος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δήλωσε ότι ήταν «συμπτωματικό» ότι τέσσερις Ορθόδοξες εκκλησίες κάηκαν σε τρεις ηπείρους κατά τη διάρκεια του Πάσχα.

Σε δήλωσή του στην εβδομαδιαία εφημαερίδα Nedeljnik με έδρα το Βελιγράδι, τόνισε ότι “σε οποιονδήποτε μπορεί να υπάρχουν υποψίες ότι οι πυρκαγιές δεν ήταν τυχαίες, αλλά ας μην προβαίνουμε σε συμπεράσματα προτού διαπιστωθεί η αλήθεια”

“Είναι περίεργο το γεγονός ότι τέσσερεις από τις εκκλησίες μας (των Ορθόδοξων Χριστιανών) κάηκαν ταυτόχρονα σε τρεις διαφορετικές ηπείρους. Είναι όλα συμπτωματικά. Εμείς ακόμα δεν γνωρίζουμε αν είναι κάποιο είδος προειδοποίησης, και τι είδους. Και αν κάποιοι έβαλαν φωτιά με ένα οργανωμένο τρόπο’, δήλωσε ο πατριάρχης.

«Έχω λάβει αναφορές από την πρεσβεία μας στη Νέα Υόρκη, ότι  η αιτία της πυρκαγιάς είναι υπό διερεύνηση», είπε, αναφερόμενος στην πυρκαγιά που κατέστρεψε τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Σάββα στο Μανχάταν.

Την Τρίτη, η είδηση ​​New York Daily ανέφερε στην ιστοσελίδα της ότι η φωτιά ήταν τυχαία και που προκαλούνται από «ένα κουτί των κεριών αριστερά σιγοκαίει.”

Πάντως η Σερβα Πρόξενος στη Νέα Υόρκη M.Ζίβκοβιτς δήλωσε ότι  η φωτιά δεν ήταν έργο εμπρηστών.

 

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.