Μην φοβάσαι να αντικρίσεις το σκοτάδι γιατί δεν θα δεις ποτέ το Φως. Ότι αποφεύγεις θα διαφεντεύει την ζωή σου. Αυτό που έκρυψες θα το συναντάς μπροστά σου μέχρι να το λύσεις.

Τόλμησε να δεις τον Άδη σου, όπως αναφέρει ο Άγιος Σιλουανός. Κοιτάξου με τα τραύμα και τις πληγές σου, τα ψέμματα και της φυγές σου από ότι σε πόνεσε και σε πονάει. Ο Χριστός είναι εκεί να ενισχύσει την αλήθεια που ζητάς, να σε κρατήσει και δυναμώσει στην θεραπεία της ύπαρξης σου.

Μπροστά στις δυσκολίες της ζωής κρυβόσουν, άλλοτε στο χρήμα και την εξουσία, άλλοτε στο αλκοόλ, τον τζόγο και το εμμονικό σεξ κάποιες φορές στην μόδα και την κατανάλωση.

Ένας ήταν ο στόχος σου, να κοιμήσεις ότι σε βασάνιζε. Όμως όταν κοιμάσαι για να μην πονάς βλέπεις εφιάλτες. Μην το ξεχάσεις ποτέ αυτό. Δεν λύνονται τα προβλήματα με υπαρξιακό λήθαργο.

Ξύπνα λοιπόν, ανάστηθι, σήκω πάνω και περπάτα. Άσε τις νεκρές φωνές μέσα σου και προχώρα στο Φως, στον Χριστό, άσε τις νεκρές πεποιθήσεις, σκέψεις και αντιδράσεις.

Ασκήσου και μάθε νέους τρόπους να αντιμετωπίζεις αυτά που σε πονάνε.
Μη τα κοιμίζεις μην τα ναρκώνεις και νανουρίζεις με πένθιμα τραγούδια.

Ξύπνα την ζωή μέσα σου και μάθε ότι, όταν ένας άνθρωπος αλλάξει την στάση του απέναντι σε αυτά που συμβαίνουν τότε σιγά σιγά αλλάζουν και τα γεγονότα.

Η ζωή σου θα αλλάξει όταν αλλάξεις την στάση σου απέναντι σε αυτή. Προκαλείς αυτό που συμβαίνει, το δημιουργείς, το ελκύεις και το βιώνεις. Η πραγματικότητα σου είναι ένα καθρέπτης των πεποιθήσεων σου. Ζεις αυτό που πιστεύεις, συμβαίνει εκείνο που προκαλείς με τον βαθύτερο εαυτό σου.

Ο Χριστός κατεβαίνει στο Άδη με σκοπό να αναστήσει κάθε τι νεκρό και παγωμένο μέσα σου. Δώσε του το Χέρι να σε βγάλει από το τάφο της ζωής σου.

π. Λίβυος

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.