Ήταν ένας λόγος που έλεγε συχνά ο πάτερ αναφέρει πνευματικό του παιδί. Ήταν πολύ ευαίσθητος σε οικογενειακά θέματα ο πάτερ. Πολλές φορές σε διάφορες εκφράσεις τις ζωής μέσα στην οικογένεια έλεγε παιδί μου όλα αυτά τα δημιουργεί ο διάβολος. Διότι ο διάβολος φθονεί τους χριστιανούς που προσπαθούν να είναι κοντά στο Χριστό. Σε περιπτώσεις ακραίας συμπεριφοράς των συζύγων όπου τα προβλήματα έφταναν σε σημείο να πνίξουν την σχέση του ζευγαριού, δεν έλεγε ότι πάντα επί προσωπικού φταίει ο σύζυγος η ότι φταίει η σύζυγος αλλά σε ανέβασε σε μια άλλη πνευματική σφαίρα εγρήγορσης. Ανέφερε ότι ο διάβολος, ο πειρασμός προσπαθεί να σας διαλύσει.

Έτσι σε έβαζε σε μια άλλη διάσταση σου θύμιζε ότι αυτόν που έχεις απέναντι σου και τσακώνεσαι συνέχεια κάποιος άλλος τον πειράζει συνεχώς ο αόρατος εχθρός .

Και ότι ο πονηρός σε βάζει σε αυτήν την παγίδα της αντιπαλότητας να μην μπορείς να ηρεμήσεις , να μην μπορείς να σκεφτείς οτιδήποτε πάρα μόνο την έχθρα τον εγωισμό και την ατελείωτη αντιπαράθεση.

Γνώστης από τις παγίδες που στήνει ο διάβολος στις οικογένειες σου έλεγε πολλές φορές την πρόταση που έφερνε το καλύτερο πάντα αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου. Παιδί μου δείξε αδιαφορία. Αδιαφορία και υπομονή και ο πειρασμός θα περάσει. Ο πειρασμός θα φύγει όπως ήρθε. Πραγματικός ΠΟΙΜΕΝΑΣ του Χριστού.

Πολλές φορές όταν το ζευγάρι δεν τον είχε κοινό πνευματικό και κατέβαινε ο ένας από τους δύο για εξομολόγηση προσπαθούσε να συμβουλεύει αυτόν που βρισκόταν μπροστά του, με ένα πιο δεικτικό τρόπο για να ρίξει νερό στο κρασί του, να κάνει πίσω στο πρόβλημα, να προσέξει καλύτερα τα παιδιά του κλπ.

Αγαπούσε πολύ την οικογένεια. Ήθελε τα παιδιά να είναι σε ένα περιβάλλον αγάπης σταθερότητας και ασφάλειας. Έτσι προσπαθούσε με διάφορους ποιμαντικούς τρόπους και μέσα από την προσευχή του, που είναι πολύ δυνατή να δώσω την φώτιση, την δύναμη, την παρηγοριά για να μην διαλυθεί η οικογένεια.

Καμία φορά εκεί που δεν το περίμενες σου έκανε και μια μικρή αποκαλύψει με το προορατικό χάρισμα που είχε για να δώσει δύναμη στον αγώνα σου. Έτσι σε βοηθούσε προσωπικά να ξέρεις ότι η προσπάθεια σου στην οικογένεια στο τέλος δεν θα πάει χαμένη. Πάτερ πόσο μας λείπεις.

Πάτερ Ιωάννη πρέσβευε υπέρ ημών.

ΑΠΑΝΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (3 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.