Ή Ορθόδοξη Εκκλησία κατέχει στο θησαυροφυλάκιο της μακραίωνης εμπειρίας της αναρίθμητα παραδείγματα για το πώς ό Εύσπλαχνος Θεός ανταποκρίνεται θαυματουργικά σε κάθε είδος προσευχής.

Αυτοί πού αρνούνται τήν ύπαρξη των δαιμόνιων, απορρίπτουν το Ευαγγέλιο του Χριστού. Ή σκέψη τους ότι δεν υπάρχουν δαιμόνια χαροποιεί τούς δαίμονες και θλίβει τούς Αγγέλους. Οι πιο αγαπητοί των δαιμόνων είναι αυτοί πού λένε πώς δεν υπάρχουν δαιμόνια, διότι διά μέσου αυτών οι δαίμονες εύκολα επιτελούν το φονικό τους έργο.

Άν όλοι οι Σέρβοι μετανοούσαν, ό Θεός θα τούς ελεούσε σύντομα, καθώς ελέησε εκείνον τον μετανοημένο (εκ δεξιών) ληστή.
Όλη μας ή ελπίδα βρίσκεται στον Κύριο και Θεό μας. Πρέπει και όλος ό λαός να μετανοήσει για τήν αμαρτία, τήν κλοπή, τη διχόνοια και τις διαμάχες και από το Θεό να ζητήσει συγχώρηση και έλεος… Χρειάζεται νηστεία, μετάνοια, προσευχή.
Σάς παρακαλούμε να διαβείτε με τη μεγίστη ομόνοια και Αγάπη, να αγαπάτε αλλήλους, να αγωνίζεσθε και τις προσευχές να επιτελείτε. Σε αυτό βρίσκεται ή σωτηρία σας.
Αμόρφωτοι είναι όλοι όσοι προσκυνούν τα είδωλα και μορφωμένοι μονάχα όσοι προσκυνούν το πνεύμα.

Ή ορθόδοξη πίστη αποτελεί το μεγαλύτερο θαύμα στήν Ιστορία τού ανθρωπίνου γένους. Δίχως πλούτο, δίχως εξωτερική υποστήριξη, δίχως στρατό και όπλα, διήνυσε με επιτυχία ένα μακρύ και φοβερό δρόμο. Γι’ αυτό και δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή κάτω από τον ουρανό από το να είναι κανείς μέλος της Ορθοδόξου Εκκλησίας…

Ἁγιοπνευματικές Διδαχές γιά τόν Θεό καί τούς ἀνθρώπους , Ἁγίου

Νικολάου Ἀχρίδος

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.