Ο καθένας ασχολείται με το άγχος σε κάποιο σημείο και οι χριστιανοί δεν είναι ανοσιακοί απέναντι στις πιέσεις και τις παγίδες της ζωής.

Το άγχος τείνει να μας χτυπήσει όταν είμαστε ξεχασμένοι, όταν είμαστε άρρωστοι, και όταν βρισκόμαστε έξω από το ασφαλές και οικείο περιβάλλον μας. Όταν έχουμε πάρει πάρα πολλές ευθύνες, σε περιόδους θλίψης και τραγωδίας, όταν οι περιστάσεις μας ξεφύγουν από τον έλεγχο, νιώθουμε άγχος. Και όταν οι βασικές μας ανάγκες δεν πληρούνται, αισθανόμαστε απειλημένοι και ανήσυχοι.

Οι περισσότεροι Χριστιανοί μοιράζονται την πεποίθηση ότι ο Θεός είναι κυρίαρχος και ελέγχει τη ζωή μας. Πιστεύουμε ότι μας έχει δώσει ό, τι χρειαζόμαστε για να ζήσουμε. Έτσι, όταν το άγχος κυριαρχεί στη ζωή μας, κάπου στο δρόμο έχουμε χάσει την ικανότητά μας να εμπιστευόμαστε τον Θεό. Αυτό δεν σημαίνει ότι υπονοεί ότι μια ύπαρξη χωρίς στρες στον Χριστό είναι εύκολο να επιτευχθεί. Μακριά από αυτό.

Ίσως έχετε ακούσει αυτά τα λόγια από έναν άλλο χριστιανό σε μια από τις στιγμές σας άγχους: «Αυτό που πρέπει να κάνετε, αδερφός, είναι απλά να εμπιστευτείτε το Θεό περισσότερο».

Αν ήταν απλά τόσο εύκολο.

Το άγχος και το άγχος ενός χριστιανού μπορεί να πάρει πολλά διαφορετικά σχήματα και μορφές. Μπορεί να είναι τόσο απλό και λεπτό, όσο αργά πίσω από το Θεό ή ως εξουθενωτικό σαν μια γεμάτη επίθεση πανικού. Ανεξαρτήτως, το άγχος θα μας φθείρει σωματικά, συναισθηματικά και πνευματικά. Πρέπει να είμαστε οπλισμένοι με ένα σχέδιο για να το αντιμετωπίσουμε.

Δοκιμάστε αυτούς τους υγιείς τρόπους για να αντιμετωπίσετε το στρες ως Χριστιανός
1. Αναγνωρίστε το πρόβλημα.
Εάν γνωρίζετε ότι κάτι είναι σοβαρά λανθασμένο, ο πιο γρήγορος τρόπος για τη λύση είναι να παραδεχτείτε ότι έχετε κάποιο πρόβλημα.

Μερικές φορές δεν είναι εύκολο να παραδεχτούμε ότι είστε απλά κρέμονται από ένα νήμα και δεν φαίνεται να διαχειρίζεστε τη δική σας ζωή.

Η αναγνώριση του προβλήματος απαιτεί έντιμη αυτοαξιολόγηση και ταπεινή εξομολόγηση. Ο Ψαλμός 32: 2 λέει: “Ναι, ποια χαρά για όσους έχει καταγράψει ο Κύριος από την ενοχή, των οποίων η ζωή ζει με απόλυτη ειλικρίνεια!” (NLT)

Μόλις μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε με ειλικρίνεια το πρόβλημά μας, μπορούμε να αρχίσουμε να λαμβάνουμε βοήθεια.

2. Δώστε στον εαυτό σας ένα διάλειμμα και λάβετε βοήθεια.
Σταμάτα να χτυπάς τον εαυτό σου. Εδώ είναι ένα φλας ειδήσεων: είστε άνθρωπος, όχι “Σούπερ Χριστιανός”. Ζείτε σε έναν πεσμένο κόσμο όπου τα προβλήματα είναι αναπόφευκτα. Η κατώτατη γραμμή, πρέπει να απευθυνθούμε στον Θεό και σε άλλους για βοήθεια.

Τώρα που έχετε εντοπίσει το πρόβλημα, μπορείτε να λάβετε μέτρα για να φροντίσετε τον εαυτό σας και να λάβετε την κατάλληλη βοήθεια. Εάν δεν παίρνετε αρκετό υπόλοιπο, αφιερώστε χρόνο για να αποκαταστήσετε το φυσικό σας σώμα. Φάτε μια σωστή διατροφή, κάντε τακτική άσκηση και αρχίστε να μαθαίνετε πώς να ισορροπήσετε την εργασία, το υπουργείο και τον οικογενειακό χρόνο. Μπορεί να χρειαστεί να βρείτε ένα σύστημα υποστήριξης φίλων που έχουν “βρεθεί εκεί” και να καταλάβετε τι περνάτε.

Εάν είστε άρρωστοι ή εργάζεστε μέσω απώλειας ή τραγωδίας, ίσως χρειαστεί να αποφύγετε τις συνήθεις ευθύνες σας. Δώστε στον εαυτό σας χρόνο και χώρο για να θεραπεύσετε.

Επιπλέον, μπορεί να υπάρχει υποκείμενη ορμονική, χημική ή φυσιολογική αιτία για το άγχος σας. Μπορεί να χρειαστεί να δείτε έναν γιατρό για να εργαστείτε μέσα από τις αιτίες και τις θεραπείες για το άγχος σας.

Αυτοί είναι όλοι πρακτικοί τρόποι ρύθμισης του άγχους στη ζωή μας. Αλλά μην παραμελούν την πνευματική πλευρά του θέματος.

3. Γυρίστε στον Θεό στην Προσευχή
Όταν ξεπεράσετε με άγχος, άγχος και απώλεια, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να στραφείτε στον Θεό.

Αυτός είναι η πάντα παρούσα βοήθειά σας σε περιόδους δυσκολίας. Η Βίβλος συνιστά να πάρει τα πάντα σε αυτόν στην προσευχή.

Αυτός ο στίχος στους Φιλιππησίους προσφέρει την ανακουφιστική υπόσχεση ότι, όπως προσευχόμαστε, το μυαλό μας θα προστατευτεί από μια ανεξήγητη ειρήνη:

Μην ανησυχείτε για τίποτα, αλλά σε όλα, με προσευχή και αναφορά, με ευχαριστία, παρουσιάστε τα αιτήματά σας στον Θεό. Και η ειρήνη του Θεού, που ξεπερνά κάθε κατανόηση, θα φυλάξει τις καρδιές και τα μυαλά σας στο Χριστό Ιησού . (Φιλιππησίους 4: 6-7, NIV)

Ο Θεός υπόσχεται να μας δώσει ειρήνη πέρα ​​από την ικανότητά μας να καταλάβουμε. Υποσχέζεται επίσης να δημιουργήσει ομορφιά από τις στάχτες της ζωής μας, καθώς ανακαλύπτουμε ότι η ελπίδα προέρχεται από τις απώλειες και τις χαλαρές πηγές από τις στιγμές θραύσης και ταλαιπωρίας. (Ησαΐας 61: 1-4)

4. Διαλογιστείτε για το Λόγο του Θεού
Η Βίβλος, στην πραγματικότητα, είναι γεμάτη με απίστευτες υποσχέσεις από τον Θεό.

Ο διαλογισμός σε αυτά τα λόγια διαβεβαίωσης μπορεί να διαλύσει την ανησυχία , την αμφιβολία, το φόβο και το άγχος μας. Εδώ είναι μερικά μόνο παραδείγματα των στίχων της αλήθειας:

2 Πέτρου 1: 3
Η θεία δύναμή του μας έχει δώσει ό, τι χρειαζόμαστε για ζωή και ευλάβεια μέσα από τη γνώση μας για εκείνον που μας κάλεσε με δική του δόξα και καλοσύνη. (NIV)

Ματθαίος 11: 28-30
Τότε ο Ιησούς είπε: “Ελάτε σε μένα, όλοι σας κουρασμένοι και φέρνετε βαρύ φορτίο, και θα σας δώσω ξεκούραση. Πάρτε το ζυγό μου επάνω σας, επιτρέψτε μου να σας διδάξω, επειδή είμαι ταπεινός και ευγενής και θα βρείτε ανάπαυση για την ψυχή σου, γιατί ο ζυγός μου ταιριάζει τέλεια και το βάρος που σου δίνω είναι ελαφρύ. ” (NLT)

Ιωάννης 14:27
“Σας αφήνω με ένα δώρο – την ειρήνη του μυαλού και την καρδιά, και η ειρήνη που δίνω δεν είναι σαν την ειρήνη που δίνει ο κόσμος, οπότε μην ανησυχείτε ή φοβάσαι”. (NLT)

Ψαλμός 4: 8
«Θα ξαπλώσω ειρηνικά και θα κοιμηθώ, διότι μόνος σου, Κύριε, θα με κρατήσει ασφαλές». (NLT)

5. Περάστε χρόνο δίνοντας ευχαριστίες και έπαινο
Ένας φίλος μού έλεγε κάποτε: “Βρίσκω ότι είναι σχεδόν αδύνατο να τονίσω και να δοξάσω τον Θεό την ίδια στιγμή. Όταν τονίζω, αρχίζω να υμνούν και το στρες φαίνεται να πάει μακριά”.

Ο έπαινος και η λατρεία θα αφαιρέσουν το μυαλό μας από τον εαυτό μας και τα προβλήματά μας, και θα τα επαναπροσανατολίσουμε στον Θεό. Καθώς αρχίζουμε να δοξάζουμε και να λατρεύουμε τον Θεό , ξαφνικά τα προβλήματά μας φαίνονται μικρά στο φως της ευρύτητας του Θεού. Η μουσική είναι επίσης χαλαρωτική για την ψυχή. Την επόμενη φορά που αισθάνεστε άγχος, δοκιμάστε να ακολουθήσετε τις συμβουλές του φίλου μου και να δείτε αν το άγχος σας δεν αρχίζει να ανυψώνεται.

Η ζωή μπορεί να είναι δύσκολη και περίπλοκη και είμαστε πολύ ευάλωτοι στην ανθρώπινη μας κατάσταση για να ξεφύγουμε από τις αναπόφευκτες μάχες με άγχος.

Ωστόσο, για τους χριστιανούς, το άγχος μπορεί να έχει και μια θετική πλευρά. Μπορεί να είναι ο πρώτος δείκτης που έχουμε σταματήσει ανάλογα με το Θεό καθημερινά για δύναμη.

Μπορούμε να αφήσουμε το άγχος να είναι μια υπενθύμιση ότι η ζωή μας έχει απομακρυνθεί από τον Θεό, μια προειδοποίηση ότι πρέπει να γυρίσουμε πίσω και να προσκολληθούμε στο βράχο της σωτηρίας μας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.