Δηλώσεις του Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεωργίου για το θέμα της αποποινικοποίησης των εκτρώσεων

Σχετικά με το θέμα της αποποινικοποίησης των εκτρώσεων, το οποίο και συζητήθηκε χθες ενώπιον της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής, τοποθετήθηκε ο Μητροπολίτης Πάφου.

Μιλώντας στην εκπομπή του Σίγμα “Πρωτοσέλιδο”, ο Μητροπολίτης ανέφερε πως η Εκκλησία πιστεύει ότι υπάρχει ζωή όταν ενώνεται ωάριο με σπερματοζωάριο και ότι από τη στιγμή αυτή απαιτείται σεβασμός.

Για την Εκκλησία, είπε, δεν υπάρχει επιτρεπτή αφαίρεση ζωής, ενώ και η ίδια η μητέρα θα επιβαρυνθεί με τύψεις. Αν υπάρχει κάποια σοβαρή ιατρική μελέτη ότι κινδυνεύει τότε να τεθούν όλα ενώπιον της μητέρας και να αποφασίσει η ίδια. Εκεί η Εκκλησία θα την στηρίξει».

Σε περίπτωση που υπάρχει σοβαρή ιατρική μελέτη ότι κινδυνεύει ένα παιδί τότε να τεθούν όλα ενώπιον της μητέρας και να αποφασίσει η ίδια και η Εκκλησία θα την στηρίξει, ανέφερε.

“Η Εκκλησία δίνει λύσεις για τις λεγόμενες ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες. Αναλαμβάνει έξοδα και να δώσει παιδί για υιοθεσία αν δεν το θέλει η μητέρα”.

Κληθείς να σχολιάσει για τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή και τη θετική πρόθεση των Βουλευτών για αποποινικοποίηση των αμβλώσεων, ο Μητροπολίτης είπε πως εάν οι Βουλευτές ήταν βαθιά θρησκευόμενοι τότε οι επιλογές τους ίσως να ήταν άλλες.

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.