Ο Κύριος έρχεται σε μας στη Θεία Λειτουργία, όπως μας υποσχέθηκε, και μας δίνει τον εαυτό Του και μας δίνει τον εαυτό Του ως Μυστήριο. Μυστήριο μυστηρίων.

«Ο Κύριος έρχεται σε μας στη Θεία Λειτουργία, όπως μας υποσχέθηκε, και μας δίνει τον εαυτό Του και μας δίνει τον εαυτό Του ως Μυστήριο. Μυστήριο μυστηρίων.

Μέσω της Θείας Κοινωνίας λαμβάνουμε τη φωτιά που καίει και καθαρίζει τη ρίζα από την οποία φυτρώνουν τα ζιζάνια της αμαρτίας: η παθιασμένη αυτοαγάπη που υλοποιείται στην αγάπη για την ψυχοσωματική άνεση και τη μάταιη δόξα, τη δόξα των ανθρώπων. Εδώ παίρνω αυτή τη φωτιά. Έτσι κατάφερα το πρώτο μέρος της συνεργασίας με τη χάρη: την παραλαβή της με την απαραίτητη προετοιμασία.

Τώρα ακολουθεί το δεύτερο μέρος αυτής της συνέργειας: ο καθαρισμός του σώματος και της ψυχής μου που έγινε το ποτήρι του Σώματος και του Αίματος του Κυρίου.

Από εδώ και πέρα, εστιάζω στην ανάγκη να καθαρίσω αυτό το δισκοπότηρο, ώστε να γίνω αληθινά ο Ναός του Αγίου Πνεύματος. Και έτσι πρέπει να βάζω στη δουλειά τη χάρη που έχω λάβει, σε κάθε δευτερόλεπτο της ζωής μου. Από εδώ και πέρα, κάθε στιγμή της ζωής μου γίνεται μια ευκαιρία, μια ευκαιρία να εργαστώ με τη χάρη που έλαβε από το Άγιο Δισκοπότηρο. Το ίδιο θα είμαι, τα ίδια θα μου συμβαίνουν, αλλά θα τα ζήσω διαφορετικά.
Μοναχή Σιλουάνα Βλαντ

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.