Με λόγους αγάπης και ενθάρρυνσης ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως Βαρνάβας στέλνει μήνυμα στους μαθητές, και συγκεκριμένα σε αυτούς που θα δώσουν εξετάσεις για την είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τονίζοντας πως εκτός από το στόχο που έχουν θέσει, στη ζωή υπάρχουν κι άλλες προτεραιότητες, ευχόμενος κάθε επιτυχία.

Αναλυτικά το μήνυμά του:

Προς τους διαγωνιζόμενους μαθητές

της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως

Παιδιά μου αγαπημένα,

Άλλη μία ακαδημαϊκή χρονιά φτάνει στο τέλος της. Άλλος ένας χρόνος μάθησης και σχολικού αγώνα κλείνει σιγά σιγά τον κύκλο του. Μα πριν από το κλείσιμό του καλείστε να συμμετάσχετε σε εξετάσεις. Είμαι βέβαιος ότι όλοι σας έχετε καταβάλει κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους κάθε δυνατή προσπάθεια για μελέτη και καλή επίδοση.

Γύρω σας ο κόσμος καθημερινά αλλάζει το πρόσωπό του. Η κοινωνία μας, η πατρίδα μας και η πίστη μας δοκιμάζονται όσο ποτέ άλλοτε. Η παρατεταμένη οικονομική κρίση, τα παιγνίδια των μεγάλων και των ισχυρών, με τα αδιέξοδα που προκαλούν, οδηγούν τις κοινωνικές και οικογενειακές αντοχές στα όριά τους.

Εσείς όμως, παιδιά μου αγαπημένα, μην απογοητεύεστε! Κρατήστε το βλέμμα σας προσηλωμένο στο πρόσωπο Εκείνου που σας δείχνει τον σωστό δρόμο. Μόνο ο Κύριος και Χριστός μας είναι η πραγματική Οδός και Αλήθεια και Ζωή. Ο Ίδιος σας οδηγεί, σας κατευθύνει και συγχρόνως σας φωτίζει και σας στηρίζει. Σας ενδυναμώνει και σας παρηγορεί.

Έχετε μπροστά σας έναν ανηφορικό δρόμο. Κουβαλάτε όμως στις αποσκευές σας ως εφόδια όλα όσα με τον κόπο και τη μελέτη σας αποκομίσατε απ’ όλη τη χρονιά. Να είστε σίγουροι ότι θα δικαιωθείτε. Μη ξεχνάτε ποτέ ότι είστε ο,τι πολυτιμότερο έχει η πατρίδα μας. Είστε τα νιάτα της, το μέλλον της, η ελπίδα της. Είναι αλήθεια ότι εμείς οι μεγαλύτεροι με τα λάθη μας υψώσαμε μπροστά μας εμπόδια και τείχη. Όμως, με περισυλλογή στεκόμαστε δίπλα σας. Γονείς και κηδεμόνες, δάσκαλοι και παιδαγωγοί είμαστε σίγουροι ότι με εσάς μπροστάρηδες δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε.

Θα επαναλάβω μία ακόμη φορά: Παιδιά μου αγαπημένα, μην ξεχνάτε τις πραγματικές προτεραιότητες στη ζωή αυτή: Κάθε επιτυχία χωρίς πραγματική ευτυχία μόνο κενό αφήνει στην ψυχή. Γι’ αυτό σας προτρέπω: Κυνηγήστε τα όνειρά σας, κάντε τα πραγματικότητα! Γίνετε άνθρωποι της Γνώσης και της Επιστήμης, της Τέχνης και της Τεχνολογίας, αλλά συγχρόνως υιοί και θυγατέρες της Πίστης και της Σοφίας, του Πνεύματος και της Αγάπης, της Ειρήνης και της Δικαιοσύνης.

Εύχομαι ολόψυχα να γευθείτε τους καρπούς του δίκαιου αγώνα σας με επιτυχία στις επικείμενες εξετάσεις και αργότερα, όπου κληθείτε να εργασθείτε και να υπηρετήσετε, να γίνετε φάροι φωτεινοί για δικαιοσύνη, ισότητα, αλληλεγγύη, φιλαδελφία.

Προχωρείτε άφοβα, μην απογοητεύεστε! Διδαχθείτε από τα λάθη μας, μείνετε σταθεροί στους στόχους σας! Η σκέψη μου και η προσευχή μου είναι μαζί σας συνεχώς. Η αγωνία σας, οι προσδοκίες και οι επιθυμίες σας γίνονται αντικείμενο των δικών μου παρακλήσεων προς τον Θεό μας, που εύχομαι να σας φωτίζει και να σας καθοδηγεί.

Μέσα από τα βάθη της πατρικής καρδιάς μου εύχομαι κάθε επιτυχία στις εξετάσεις σας και προπάντων στην πορεία της ζωής σας! Εύχομαι υγεία, χαρά, δύναμη και κουράγιο! Ο Θεός να είναι μαζί σας!

Με αγάπη Χριστού και πατρικές ευχές

Ο πνευματικός σας πατέρας

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Ο ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.