Μόνο τυχαία δε μπορεί να χαρακτηριστεί η είδηση πως ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής επισκέφτηκε την Αμφίπολη και τον Τύμβο Καστά πριν λίγες μέρες.

Η επίσκεψη δε έλαβε χώρα μετά τις αποκαλύψεις του αρχιτέκτονα Μιχάλη Λεφαντζή στο 30ο Αρχαιολογικό Συνέδριο της Θεσσαλονίκης , σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν ψευδότοιχοι κάτω από τις σφίγγες , «ειδικές «κρύπτες» και οι οποίοι προφανώς έχουν μέσα πολύ σημαντικά ευρήματα, πίσω από τους οποίους ίσως υπάρχουν σημαντικά ευρήματα.

Μάλιστα ο αριχτέκτονας της ανασκαφής έδειξε στον κο Καραμανλή τα σημεία των ψευδότοιχων ενώ χτύπησε με το χέρι του, προκειμένου να ακουσθεί ο υπόκωφος ήχος τους, κάτι που προκάλεσε την έκπληξη όλων!

Επίσης ο κύριος Λεφαντζής παρουσίασε εικόνες από τα σκαναρίσματα του καθηγητή Γεωλογίας Γρηγόρη Τσόκα με το περιεχόμενο τους , όπως αυτό αποτυπώνεται.

Ο κ. Καραμανλής ξεναγήθηκε από τον αρχιτέκτονα Μιχάλη Λεφαντζή ενώ συνοδευόταν από τον εξάδελφο του και βουλευτή Σερρών Κώστα Αχ. Καραμανλή, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Δήμαρχο της Αμφίπολης Κώστα Μελίτο.

Ο κος Καραμανλής έδειξε ενήμερος για τα ζητήματα του Τύμβου ενώ έκανε πολλές ερωτήσεις που έδειξαν το πραγματικό ενδιαφέρον του για τις εξελίξεις.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.