Μόρφου Νεόφυτος: Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, σε ομιλία του ασχολήθηκε με το θέμα της Ουκρανίας, χαρακτηρίζοντας τον πόλεμο ως «αναγκαία εγχείρηση» ώστε να γίνει «ξεκαθάρισμα», αφού στην εποχή μας υπάρχει «πολλή αμαρτία, πολλή ασέβεια και πολλή απιστία».

«Μιλούσε» με τον Άγιο
Το 1990, όπως είπε ο Μόρφου Νεόφυτος, έναν χρόνο πριν «κοιμηθεί» ο γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης, πήγε για προσκύνημα στον ναό του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου στο Προκόπι. Εκεί, καθόταν και «μιλούσε» με τον Άγιο (προσευχόταν).

«Πολλή αμαρτία, πολλή ασέβεια και πολλή απιστία στον κόσμο», είπε ο Άγιος Ιωάννης στον Πατήρ Ιάκωβο, «γι’ αυτό πρέπει να γίνει πόλεμος».

Τότε, όπως αφηγείται ο Νεόφυτος, ο «ευαίσθητος και συμπονετικότατος» Ιάκωβος, του είπε «όχι Άγιε μου, από μικρό παιδί όλο σε πολέμους και ταλαιπωρίες βρέθηκα και αν γίνει έξαφνα πόλεμος θα χαθούν και ψυχές πριν προφτάσουν να μετανοήσουν».

«Πρέπει να γίνει πόλεμος, πρέπει να γίνει πόλεμος, πρέπει να γίνει πόλεμος», του απάντησε ο Άγιος Ιωάννης, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το tovima.gr.

«Ο Θεός να κάνει ένα ξεκαθάρισμα»
«Αν δεν γίνει πόλεμος» πρόσθεσε ο Μόρφου, πως του είπε ο γέροντας Ιάκωβος, «τα παιδιά των παιδιών σου, (δηλαδή τα εγγόνια της γενιάς του Νεόφυτου) δεν θα είναι κανονικά παιδιά. Θα είναι διαβολόπαιδα. Γι’ αυτό θα προτιμήσει ο Θεός να κάνει ένα ξεκαθάρισμα και ό,τι μείνει».

«Όλα αυτά που γίνονται τώρα», είπε, κλείνοντας την ομιλία του ο Μητροπολίτης Μόρφου, «είναι μια αναγκαία εγχείρηση».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.