Σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Mητρ. Γαλλίας Εμμανουήλ εκτιμά ότι «οι εργασίες της Συνόδου ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, με την έγκριση τόσο των θεμάτων τα οποία ήταν στην ημερήσια διάταξη όσο και με τη Συνοδική Εγκύκλιο η οποία συνοδεύει τις προσδοκίες και το όραμα του ορθοδόξου πιστού στις αρχές του 21ου αι.».

Μάλιστα, επισημαίνει ότι «Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, μαζί με τους λοιπούς Προκαθημένους, κατέδειξαν τον ουσιαστικό ρόλο της Συνοδικότητος ως θεσμό της Εκκλησίας και έδωσαν στον κόσμο ένα μήνυμα ενότητας και ελπίδας».

Αναλυτικά, η δήλωση-αποτίμηση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου του μητροπολίτη Γαλλίας Εμμανουήλ:

«Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος αποτελεί πια έναν ιστορικό σταθμό στην πορεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Με τη χάρη του Θεού και μετά από μακρά προσυνοδική διαδικασία στην οποία συμμετείχαν όλες οι κατά τόπους Αυτοκέφαλες Ορθόδοξες Εκκλησίες, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Συνόδου με επιτυχία, με την έγκριση τόσο των θεμάτων τα οποία ήταν στην ημερήσια διάταξη όσο και με την Συνοδική Εγκύκλιο η οποία συνοδεύει τις προσδοκίες και το όραμα του ορθοδόξου πιστού στις αρχές του 21ου αι. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, μαζί με τους λοιπούς Προκαθημένους, κατέδειξαν τον ουσιαστικό ρόλο της Συνοδικότητος ως θεσμό της Εκκλησίας και έδωσαν στον κόσμο ένα μήνυμα ενότητας και ελπίδας».

 

Rousou Mina

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.