Την αντίθεσή του, για άλλη μια φορά, στη δημιουργία τμήματος ισλαμικών σπουδών στη Θεολογική σχολή του ΑΠΘ, εξέφρασε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.Ανθιμος.

“Θα μπορούσε κάτι τέτοιο να γίνει στην Φιλοσοφική σχολή ή στο Πανεπιστήμιο της Κομοτηνής” δήλωσε ο Μητροπολίτης στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης ”Focus FM”, συμπληρώνοντας πως “δεν μπορεί να υπάρξει στην ορθόδοξη θεολογία το Ισλάμ.” “Δεν έχουμε αντιδικία με τους μουσουλμάνους, υπάρχουν διαφορές αιώνων, τόνισε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, διερωτώμενος αν “θα μπορέσει κάποιος να εγγυηθεί πως δεν θα υπάρξουν προστριβές φοιτητών.” Ο Μητροπολίτης έκανε λόγο για συντεχνιασμούς, ενώ ανέφερε πως η πληροφόρηση που έχει από τη Θράκη είναι πως “θα δοθεί γραμμή να μην έρθει κανείς στη Θεσσαλονίκη στην περίπτωση δημιουργίας της σχολής Ισλαμικών σπουδών αλλά θα συνεχίζουν να πηγαίνουν στην Άγκυρα.”

Αναφορικά με τη Ροτόντα και την απόφαση Μπαλτά ύστερα από αίτημα της Μητρόπολης, για την τέλεση μίας λειτουργίας το μήνα, ο Μητροπολίτης δήλωσε:

“Η Ροτόντα έχει Αγία Τράπεζα υπάρχουν τα ψηφιδωτά με αγγέλους και αγίους και επομένως τα περισσότερα χρόνια λειτούργησε σαν εκκλησία και έτσι την ξέρει η επιστήμη της αρχαιολογίας. Από κοινού η αρχαιολογική υπηρεσία και η ιερά μητρόπολης συνεννοούνται με βάση συγκεκριμένα δεδομένα για το πως θα γίνονται οι εκδηλώσεις και ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα. Αν μερικοί θέλουν καβγάδες εγώ είμαι έτοιμος. Το θέμα είναι λυμένο εδώ και πολύ καιρό. Ποτέ κανείς από τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ δεν μου έχει θέσει θέμα για τη Ροτόντα. Τώρα ετέθη για γκρίνια και δεν ξέρω για ποιούς άλλους σκοπούς.”

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.