ΘΕΟΣ: Μα τι τελικά είναι ο Θεός; Της Αναστασίας Πάνου. Αμέτρητα επίθετα κοσμίζουν τον Θεό. Τον κοσμίζει πρωτίστως η αγάπη, η δικαιοσύνη, η καλοσύνη η αγαθότητα και άλλα πολλά. Τον κοσμίζει όμως και αυτό της έκπληξης. Ναι θα μπορούσαμε σίγουρα να πούμε ότι ο θεός είναι και θεός της έκπληξης αλλά και της προσμονής.

Του αρέσει να μας κρατά σε αγωνία σε αναμονή. Να μην αποκαλύπτεται. Να ψάχνουμε να Τον βρούμε μα Εκείνος να μην εμφανίζεται.

Στέλνει μόνο σημάδια, έχει ένα δικό Του τρόπο να μας παρουσιάζεται. Κρύβεται για να μην Τον δούμε. Αλλά μπορούμε να Τον βρούμε μιλώντας Του. Προσευχόμενοι σε Εκείνον.

Μόνο η προσευχή θα μας ενώσει με Εκείνον. Θα μας φέρει κοντά. Θα μα Δώσει λύση σε αυτό που ζητάμε. Φτάνει μόνο να του το πούμε. Να ζητήσουμε αυτό που θέλουμε εγκάρδια με όλη μας τη πίστη, τη καρδιά.

Εκείνος θα κρίνει. Να θυμάσαι ότι αυτός και μόνο ξέρει το καλό σου. Αυτό που θα σε κάνει χαρούμενο. Γι’ αυτό μπορεί και κάποια φορά να μη σου δώσει αυτό που ζητάς, όχι όμως γιατί θέλει το κακό ή για να σε τιμωρήσει αλλά γιατί ξέρει ότι αν στο δώσει τελικά δεν θα είναι για καλό σου.

Άφησε μόνο το χρόνο να περάσει και θα δεις πως ο Θεός σου απάντησε.

Κλέψε και από την καθημερινότητα σου έστω 5 λεπτά αν όχι παραπάνω να Του μιλήσεις να του πεις πως πέρασε η μέρα σου να του πεις όλα αυτά που σε βασανίζουν. Κάνε τον τον καλύτερο σου φίλο. Και Εκείνος θα σου απαντήσει με τον δικό του τρόπο.

Έχει τη δική του επικοινωνία. Γι’ αυτό άλλωστε Τον αποκάλεσα Θεό της έκπληξης. Γιατί του αρέσουν οι εκπλήξεις. Γιατί θέλει να εμφανίζεται εκεί που δεν το περιμένεις, με απρόσμενο τρόπο.

Όσο τον ψάχνεις θα κρύβεται μα πάντα θα είναι εκεί για σένα. Θα περιμένει να Του μιλήσεις. Θα στέκεται καρτερικά να Του πεις έστω μια κουβέντα και αν δε μπορέσεις να Του πεις κάτι, χαίρεται μόνο που απλά στέκεσαι ενώπιον Του.

Μόνο μη θεωρήσεις ότι ο Θεός είναι μόνο για να Του ζητάς πράγματα. Είναι ο μόνος, είναι εκεί για να σε ακούει, χαίρεται να σε ακούει, να μοιραστείς τον προβληματισμό σου, να Του πεις τα νέα σου, ότι σε έκανε χαρούμενο.

Μην βλέπεις τον Θεό σαν κάτι δεδομένο. Δίνε Του κάθε φορά μία νέα πληροφορία, κάτι καινούργιο και η χαρά που θα πάρει δεν περιγράφεται. Θα σε εκπλήσσει και Εκείνος το ίδιο γιατί η σχέση που τόσα χρόνια κτιζόταν μεταξύ σας πήρε τώρα νέες βάσεις και κάθε φορά που εσύ θα Του δίνεις κάτι θα σου δίνει και Εκείνος.

Θα σου δώσει δώσει αυτά που ζητάς και άλλα που δε προσμένεις. πράγματα τα οποία δε περιμένεις που δε πάει ο νου σου που δεν τα ζήτησες αλλά σε έκαναν στο τέλος ευτυχισμένο και θα έρθει η στιγμή που θα πεις στον εαυτό σου:

Μα τόσο καλός είναι τελικά ο Θεός;

Εξέπληξε τον Θεό όπως Αυτός σε εκπλήττει κάθε φορά και θα δεις μία σχέση αμοιβαιότητας να ξετυλίγεται σιγά-σιγά. Και αυτό είναι το πιο σπουδαίο από ’όλα.

Αναστασία Πάνου
Απόφοιτος του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.