Το Λύκειο Ελληνίδων είναι ένα από τα εμβληματικά κτήρια των τραγικών Βαρωσίων. Η διάνοιξη - σε παραβίαση των αποφάσεων του ΣΑ του ΟΗΕ - του παραλιακού μετώπου της Αμμοχώστου ανέδειξε την τραγική αυτή εικόνα.

Ρούχα κείνται εγκαταλελειμμένα στο πάτωμα του Λυκείου εδώ και 46 χρόνια.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης, η αρχική εκτίμηση ήταν πως μάλλον επρόκειτο για το αποτέλεσμα του πλιάτσικου σε σπίτια και καταστήματα τις πρώτες μέρες μετά την κατάληψη, τα οποία μετά το κλείσιμο της πόλης έμειναν εκεί.
Ωστόσο, η εκτίμηση αυτή διαψεύστηκε σύντομα: Τα ρούχα τα είχαν μαζέψει Βαρωσιώτες ως βοήθεια για τους πρόσφυγες της Κερύνειας μετά την πρώτη φάση της Εισβολής, πριν γίνουν και αυτοί πρόσφυγες.
Δεν φαντάζονταν ότι σύντομα θα είχαν και αυτή την ίδια τραγική τύχη.
Όσο εμείς ασχολούμασταν με τη ΧΑ, ξεχάσαμε ότι οι Τούρκοι συνεχίζουν ακάθεκτοι την πολιτική της οριστικής διχοτόμησης της Μεγαλονήσου.
Πολιτική που απαιτεί ιδιαίτερο αγώνα, προσπάθεια και δύσκολες αποφάσεις από Ελλάδα και Κυπριακή Δημοκρατία, ώστε να ανακοπεί.

Κυρίως, βέβαια, απαιτεί να μη ξεχνάμε το διαρκές έγκλημα της κατοχής και του ξεσπιτωμού των ομοεθνών μας στη Μεγαλόνησο • ένα έγκλημα δίχως τιμωρία για τους αυτουργούς και δίχως δικαίωση των θυμάτων.
Άλκης ο Βαρωσιώτης

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.