Σε πολύ διαφορετικό μήκος κύματος από την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης τα όσα συνέβησαν στην Αγία Σοφιά.

«Δεν είναι έλλειψη σεβασμού το να αναγνωσθεί απόσπασμα του Κορανίου στη Αγιά Σοφιά» ανέφερε ο κ. Ξυδάκης και πρόσθεσε: «Το να αναγνωσθεί ένα απόσπασμα του Κορανίου δεν είναι κάτι το τραγικό. Έλλειψη σεβασμού θα ήταν να γίνουν απρέπειες. To να διαβαστεί θρησκευτικό κείμενο δεν είναι έλλειψη σεβασμού».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών ήταν σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους. «Καταδικάζουμε ως οπισθοδρομική την ανακοίνωση των τουρκικών Αρχών για τον προγραμματισμό της ανάγνωσης του Κορανίου στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, επ’ ευκαιρία του Ραμαζανιού», ανέφεφε το υπουργείο στη σχετική ανακοίνωση και προσέθετε:

«Εμμονές, που αγγίζουν τα όρια της θρησκοληψίας, για μουσουλμανικές τελετές σε ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, είναι ακατανόητες και φανερώνουν έλλειψη σεβασμού και επαφής με την πραγματικότητα. Επιπλέον, τέτοιες ενέργειες δεν είναι συμβατές με σύγχρονες, δημοκρατικές και κοσμικές κοινωνίες».

Rousou Mina

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.