Κάποτε ο Πατριάρχης Εφραίμ δέχτηκε μια ξένη αντιπροσωπεία παρουσία εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου.

Αυτοί οι άνθρωποι γνώριζαν καλά τι συνέβαινε στη Σοβιετική Ένωση, έφυγαν ως υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της θρησκευτικής ελευθερίας, αλλά, τρέφοντας μια εσωτερική αντιπάθεια για την Ορθοδοξία, άρχισαν να κάνουν στον Πατριάρχη περίεργα ερωτήματα για να τον βάλουν προφανώς. μια αμήχανη θέση.

Ένας από αυτούς ρώτησε: “Τι είδους σχέση έχετε με την κυβέρνηση;”

Ο Πατριάρχης απάντησε: “Έχω τις πιο φιλικές σχέσεις με τον Επίτροπο για τις Θρησκευτικές Υποθέσεις: νοιάζομαι για την ψυχή του, και αυτός – για το σώμα μου”.

Ο συνομιλητής ρώτησε ξανά: “Δεν υπάρχουν στοιχεία καταπίεσης της Εκκλησίας στη Γεωργία;” Ο Πατριάρχης απάντησε: «Ο Πατριάρχης Αντιοχείας δεν έχει κατοικία στην Αντιόχεια, αλλά στη Δαμασκό. Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας δεν βρίσκεται στην Αλεξάνδρεια, αλλά στο Κάιρο. Όπως μπορείτε να δείτε, βρέθηκαν σε ρόλο εξόριστων. Είμαι στη γενέτειρά μου Τιφλίδα και κανείς δεν αγγίζει την κατοικία μας ».

Ο επισκέπτης πήρε κάνει την τρίτη ερώτηση: «Είστε ελεύθεροι στις ενέργειές σας; Για παράδειγμα, μπορείτε να πάτε σε ένα εργοστάσιο και να δώσετε μια διάλεξη ή να κηρύξετε ένα κήρυγμα; ” Ο πατριάρχης απάντησε: «Αν με καλέσουν, θα πάω. Έχουμε μια παράδοση, σε αντίθεση με τους Προτεστάντες, να μην επισκεπτόμαστε χωρίς πρόσκληση ». Η κουβέντα τελείωσε εκεί.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.