Μήνυμα της αισιοδοξίας και της ελπίδας χαρακτήριζει το μήνυμα της Ανάστασης ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ΄ μιλώντας αποκλειστικά στο protothema.gr λίγες ώρες πριν την Ανάσταση του Θεανθρώπου.

«Όποιος δεν τα έχει δεν έχει ελπίδα, δεν έχει μέλλον» δηλώνει ο κ. Θεόφιλος.

Από τα Ιεροσόλυμα, που συγκεντρώνουν χιλιάδες πιστούς όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα για να ζήσουν το θείο δράμα και το θαύμα της Ανάστασης στον τόπο όπου αυτά συντελέσθηκαν, ο πατριάρχης Ιεροσολύμων απαντά στις ερωτήσεις του protothema.gr για την κρίση, τα αίτια που την προκαλούν, τον κίνδυνο των τζιχαντιστών, τη συνεργασία με την ελληνική πολιτεία αλλά και τον υπουργό Παιδείας καθώς και για το θέμα της ορκομωσίας.

«Τα πάθη δεν είναι μόνο του ελληνικού λαού, είναι όλης της ανθρωπότητας» σημειώνει ο κ. Θεόφιλος και συμπληρώνει ότι «ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται εξόχως γιατί είναι ο λαός του Χριστού και είναι ένας λαός που πάντα προσέδιδε ιδιαίτερη σημασία στο Θείο».

«Αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται σκληρά και αυτό βέβαια οφείλεται όχι μόνο στις ελλείψεις και αδυναμίες του λαού αλλά και στην απόστασία που τυχόν συμβαίνει και τον έχει επηρεάσει» σχολιάζει ο πατριάρχης Ιεροσολύμων.

Μιλώντας για τη στάση των Ευρωπαίων απέναντι στην Ελλάδα ο κ. Θεόφιλος παρατηρεί ότι «το πρόβλημά τους είναι ότι εξετόπισαν τον Θεό και στη θέση Του έχουν στήσει τον Χρυσούν Μόσχο. Με άλλα λόγια έχουν θέσει ως κέντρο της ύπαρξής τους και ως κέντρο της ζωής το χρήμα και ακριβώς εδώ είναι το αμάρτημά τους».

Σε ερώτηση για τον αν τον φοβίζει η εξάπλωση ακραίων ιδεολογιών όπως αυτή των τζιχαντιστών ο κ. Θεόφιλος απαντά ότι «δεν μας φοβίζει. Την παραβατικότητα την οποία ζούμε, τη ζούμε γιατί στην ανθρωπότητα πλέον τη θέση του Χριστού την κατέχει ο Διάβολος, τη θέση του φωτός το σκότος, τη θέση της εν Χριστώ ελευθερίας το χρήμα. Γιατί να εκπλησσόμαστε με αυτά που συμβαίνουν;».

Δηλώνει, επίσης, ικανοποιημένος με τη στάση της ελληνικής πολιτείας απέναντι στο Πατριαρχείο ενώ ειδικά για την απόφαση να μην καταργηθεί το μάθημα των Θρησκευτικών σημειώνει ότι «μας χαροποίησε η εξέλιξη αυτή γιατί άνθρωπος χωρίς Θεό είναι άνθρωπος χωρίς ελπίδα». «Η ΕΕ αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της γιατί έβαλαν στο περιθώριο τη θρησκεία, οι ανόητοι!» συμπληρώνει με έμφαση.

Όσον αφορά, τέλος, το θέμα της ορκομωσίας των μελών της ελληνικής κυβέρνησης αναφέρει ότι «για εμάς δεν έχει καμία σημασία. Δεν νομίζω ότι πρέπει να μας απασχολεί το θέμα».

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.