Η μνήμη του Προφήτου Ηλία του Θεσβίτου εορτάσθηκε σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη τη Δευτέρα 20 Ιουλίου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Μεγάλου πανηγυρικού Εσπερινού της εορτής, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε τον θείο λόγο αναφερόμενος στον θεόπτη και μεγάλο Προφήτη της Παλαιάς Διαθήκης στο φερώνυμο εξωκκλήσιο της Ενορίας Σφάκας Σητείας στη θέση «Μονοκαρά».

Κατά την ακολουθία του Εσπερινού έλαβαν μέρος Εφημέριοι της περιοχής και παρέστη πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή.

Ανήμερα της εορτής του Προφήτου Ηλία, Δευτέρα 20/7, o Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο κατάλληλα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Προφήτου Ηλία του 3ου Κ.Ε.Π. Ζήρου.

Στην ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολιτης κ. Ευγενιος αναφέρθηκε στη ζωή του Προφήτου, τονίζοντας ότι ο Θεσβίτης Ηλίας υπήρξε ασυμβίβαστος, δυναμικός και φλογερός κήρυκας της Αλήθειας, για να οδηγήσει τον Ισραηλιτικό λαό στον Ένα και μόνο Ἀληθινό Θεό. Δεν συμβιβάσθηκε με τους Ιερείς του Βαάλ και τους Βασιλείς Αχαάβ και Ιεζάβελ, και θαυματουργικά με θερμή πίστη και προσευχή του φανερώθηκε η παρουσία του Αληθινού Θεού.

Έτσι και εμείς οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες της ζωής με ζωντανή πίστη και θερμή προσευχή που λύνει όλα τα προβλήματα, ιδιαίτερα σε αυτό το στρατόπεδο που όλοι υπηρετούν το εθνικό συμφέρον και τις μεγάλες αξίες της ζωής. Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε να κρατήσουμε αυτές τις μεγάλες αξίες και τα ιδανικά που είναι η αυτοθυσία και η συνέπεια στο καθήκον και στις αρχές της παραδόσεώς μας.

Την πανηγυρη της μονάδος τίμησαν με την παρουσία του, εκτός από τον Διοικητή, τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και τους σμηνίτες της μονάδος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ν. Λασιθίου κ. Κων/νος Περάκης, ο Δ/κτής της Πρωκεχωρημένης Ναυτικής Βάσης Κυριαμαδίου Πλωτάρχης (Ε) κ. Γ. Καθεκλάκης, ο Λιμενάρχης Ιεράπετρας κ. Ι. Παπαδάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σητείας κ. Νικ. Κοζυράκης και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών.
 

Sgourou Stauroula

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.