Εις την εκπομπήν του ΣΚΑΪ "Ιστορίες", 15/3/16 ωμίλησαν ο Πρόεδρος του τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ Χρυσόστομος Σταμούλης, ο Γενικός Γραμματεύς Θρησκευμάτων Γεώργιος Καλατζής, η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας κ. Σία Αναγνωστοπούλου, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, οι πρώην Υπουργοί Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος και Μαριέττα Γιαννάκου και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Η κ. Αναγνωστοπούλου εγνωστοποίησεν εις το ευρύ κοινόν ότι είναι καθαρά απόφασις του Τμ. Θεολογίας. Απεκαλύφθη λοιπόν ότι οι ίδιοι οι Καθηγηταί είναι αποκλειστικώς αίτιοι και υπαίτιοι. Ο κ. Σταμούλης είπεν ευθαρσώς και ανερυθριάστως ότι δεν είναι Ορθόδοξοι αι Θεολογικαί Σχολαί και το γεγονός ότι λέγονται απλώς Θεολογικαί, τους δίνει την δυνατότητα να διδάσκουν και άλλας Θεολογίας π.χ. Ισλάμ! Επίσης κατηγόρησε τον Μητροπολίτην Θεσσαλονίκης ότι έβλαψε με τα κηρύγματά του, διότι επυροδότησε κλίμα εντάσεων.

Ο κ. Λοβέρδος εκατηγόρησεν επίσης τον Σεβ. Θεσσαλονίκης δια δημιουργίαν «φοβικών σχημάτων» και ότι αι θέσεις του προέρχονται από επιρροάς δεξιών. Την έκπληξιν απετέλεσεν ο Γ. Γραμματεύς Θρησκευμάτων κ. Καλατζής, ο οποίος εθεμελίωσε το γεγονός ότι πρέπει να μάθωμεν οπωσδήποτε την θεολογίαν του Ισλάμ με το ακόλουθον επιχείρημα: «Φανταστείτε ένα Γ. Γραμματέα θρησκευμάτων, ο οποίος δεν ξέρει τι σημαίνει η Κυριακή για τους χριστιανούς»! Ο κ. Καλατζής όμως λησμονεί ότι όταν κατηργήθη η αργία των Κυριακών προκειμένου να κρατήση την θέσιν του δεν διεμαρτυρήθη! Αν δεν γνωρίζη την σπουδαιότητα της Κυριακής τότε κατά τα ίδια του τα λεγόμενα πρέπει να παραιτηθή. Οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίται υποστηρίζουν τον κ. Σταμούλην και τον κ. Καλατζήν;

Rousou Mina

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.