Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι, μισό το νερό, το νισεστέ, το σπορέλαιο και το ξύδι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε νερό και αλεύρι μέχρι που η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.

Αλευρώνουμε την επιφάνεια που θα δουλέψουμε και μοιράζουμε την ζύμη σε μπαλάκια, με μέγεθος όσο ένα μεγάλο αυγό.
Όταν τελειώσουμε ανοίγουμε κάθε μπαλάκι ξεχωριστά σε φύλλο (μεγέθους όσο ένα πιατάκι) με τον πλάστη αφού πρώτα το αλευρώσουμε.
Όταν τελειώσουμε αλείφουμε την μία πλευρά με λιωμένο βούτυρο και τα ενώνουμε κατά τριάδες.
Στο βρασμένο ρύζι που κρατάει ακόμα (δεν το βράζουμε εντελώς γιατί θα μαγειρευτεί όταν ψήσουμε την πίτα) ρίχνουμε ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο, κανέλα, γαρύφαλλο, βανίλια, σταφίδες και ανακατεύουμε.
Ανοίγουμε τα ενωμένα φύλλα σε ένα μεγαλύτερο και τα χωρίζουμε σε λωρίδες. Βουτυρώνουμε σε όλη την επιφάνεια και προσθέτουμε το ρύζι. Ενώνουμε τις δύο πλευρές και το διπλώνουμε (στριφογυρίζουμε) σε ταψί που έχουμε λαδώσει με σπορέλαιο.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι που να γεμίσουμε το ταψί.
Απλώνουμε σπορέλαιο σε όλη την επιφάνεια της πίτας και ραντίζουμε με νερό.
Ψήνουμε στους 200 μέχρι να ροδίσει. Σερβίρουμε με άχνη και κανέλα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.