Η ώρα των Πανελληνίων Εξετάσεων πλησιάζει και στη Μητρόπολη Γλυφάδας την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος (5/6) θα τελεστεί Δέηση για τους μαθητές.

Ο Μητροπολίτης Παύλος έστειλε το δικό του μήνυμα στήριξης και ενθάρρυνσης στους μαθητές. Αναλυτικά:

Προς
τους Mαθητές και τις Mαθήτριες,
που διαγωνίζονται στις Πανελλήνιες Εξετάσεις
των Σχολείων, της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Αγαπητά μου παιδιά, Χριστός Ανέστη! Έτη πολλά.
Με την χάρη και το πλούσιο έλεος του Θεού η σχολική χρονιά φθάνει στο τέλος της. Μαζί με αυτήν πλησιάζουν και οι ημέρες των πανελλήνιων εξετάσεων, στις οποίες θα κληθείτε να δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό, καταθέτοντας τις γνώσεις σας, για όλα όσα σας ζητηθούν στα διάφορα γνωστικά αντικείμενα που διδαχθήκατε και να πετύχετε αυτό, που αποτελεί στόχον ζωής, την εισαγωγή σας δηλαδή στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά και Τεχνολογικά Ιδρύματα της πατρίδας μας.

Κοντά σας σε αυτές τις δύσκολες και ιδιαιτέρως απαιτητικές μέρες που η πίεση και η αγωνία αυξάνουν, είναι όχι μόνο οι γονείς και οι δάσκαλοί σας αλλά και η Τοπική Εκκλησία, η φιλόστοργη πνευματική μητέρα όλων μας.

Όλοι μας προσευχόμαστε, για σας στον Κύριό μας Ιησού Χριστό, να φωτίσει την προσπάθειά σας, να βοηθήσει τον καθένα και την καθεμία, να ανταποκριθεί επιτυχώς στις απαιτήσεις αυτών των εξετάσεων, ώστε να δικαιωθούν, τα ευγενή και υψηλά οράματά σας, για το μέλλον σας.

Ο Χριστός μας, μην αμφιβάλλετε παιδιά μου, θα είναι δίπλα σας και θα σας ενισχύσει στην ωραία αυτή προσπάθειά σας.

Σας εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου πλησμονή δυνάμεως και φωτισμού στον όμορφο αγώνα σας. Σας συνοδεύω, αυτές τις ιδιαίτερες ώρες, με την αγάπη και την προσευχή μου. Καλή δύναμη, αλλά να θυμάστε, ότι καλώς ή κακώς, δεν τελειώνει ή αρχίζει η ζωή στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Είναι μία σημαντική μάχη, στο πρώτο σημαντικό σταυροδρόμι της ζωής σας, αλλά απαιτούνται περισσότερες πνευματικές προσπάθειες, για να κερδιθή «ο πόλεμος».

Προς ενημέρωσίν σας, σας γνωρίζομε, ότι στις 5 Ιουνίου 2017, ημέρα Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος το πρωΐ, σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης & Βάρης, θα τελεσθή η Θεία Λειτουργία και στο τέλος της θα γίνει Ειδική Δέηση υπέρ των μαθητών και μαθητριών, που θα διαγωνισθούν στις εφετεινές Πανελλήνιες Εξετάσεις. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 7:00 επίσης σ’ όλους τους Ιερούς Ναούς, θα τελεσθή Ιερά Παράκλησις στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Μετά πολλών ευχών εν Κυρίω Αναστάντι.
Ελάχιστος εν Επισκόποις
Ο Ποιμενάρχης Σας.

† Ο ΓΛΥΦΑΔΑΣ , ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΒΟΥΛΑΣ, ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ & ΒΑΡΗΣ

ΠΑΥΛΟΣ ο Α΄

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.