Συνάντηση με δυο Επισκόπους του Πατριαρχείου Αντιοχείας είχε ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, με την ευκαιρία της παρουσίας τους στην Αθήνα για την εκδήλωση «Κόντρα στην Λήθη, 3 χρόνια από την απαγωγή του Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου».

Ο κ.Γεροντόπουλος συζήτησε αρχικά με τον Επίσκοπο Σαφίτας κ.Δημήτριο και τον Επίσκοπο Κοιλάδας των Χριστιανών κ.Ηλία, την στασιμότητα που υπάρχει στο θέμα της απαγωγής του Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου και την απουσία οποιασδήποτε είδησης σχετικά με την τύχη του. Στη συνέχεια ενημερώθηκε για την κατάσταση των Ελληνορθόδοξων Χριστιανών στις Επισκοπές τους.

Ενημερώθηκε επίσης και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την λειτουργία Κέντρων Εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας στις Επισκοπές Σαφίτας και Κοιλάδας των Χριστιανών και προσφέρθηκε να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο του ζητηθεί στο ζήτημα αυτό. Τέλος, προσκάλεσε τους Σεβασμιότατους Επισκόπους να επισκεφθούν την ιδιαίτερη πατρίδα του, το νομό Έβρου και μάλιστα οι τρεις τους είχαν τηλεφωνική επικοινωνία για το θέμα αυτό με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.Άνθιμο.

 

Rousou Mina

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.