Μ΄αφορμή την ανάμνηση της θλιβερής επετείου της αλώσεως της Βασιλεύουσας Πόλεως από τους σκληρούς Οθωμανούς την αποφράδα ημέρα της 29ης Μαΐου 1453 που αποτελεί την «Μεγάλη Παρασκευή» του Γένους μας, οι συνέπειες της οποίας επηρέασαν στην διαμόρφωση της νεοελληνικής ταυτότητας και συνείδησης και των επίκαιρων διδαγμάτων που απορρέουν από αυτήν, πραγματοποιήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας, επετειακή εκδήλωση την Κυριακή 29 Μαΐου στο Πνευματικό Κέντρο «Κωνσταντινουπολειάδα» της ενορίας Αγίων Κων/νου και Ελένης Νέας Χώρας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τέλεση επιμνημόσυνης δεήσεως «υπέρ του Αειμνήστου Βασιλέως Κωνσταντίνου του Παλαιολόγου και των γενναίων υπερασπιστών της Βασιλεύουσας πόλεως των ηρωικώς πεσόντων κατά την υπό των Οθωμανών άλωσιν αυτής» προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ.κ. Δαμασκηνού.

Κατόπιν ακολούθησε ομιλία υπό του Οσιολογιωτάτου Αγιορείτου Γέροντος π. Παταπίου του Καυσοκαλυβίτου με θέμα: «Οι Άγιοι Νεομάρτυρες του Γένους, φως στο σκοτάδι μετά την Άλωση της Πόλης» καί μουσική διάνθιση με μικρασιάτικα τραγούδια και θρήνους υπό του μουσικού κ. Ευάγγελου Βαϊγκούση.

Για τον Γέροντα Πατάπιο και για το έργο του μίλησε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Κυδωνίας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης.

Ευχαριστήριο χαιρετισμό προς τον Σεβασμιώτατο, προς το Γέροντα Πατάπιο και προς όλους τους παρευρισκομένους απηύθηνε ο Πρωτ. Αντώνιος Σαπουνάκης ιερατικώς προϊστάμενος του Ναού, ενώ την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, ο οποίος ευχαρίστησε τον ομιλιτή για το θέμα που πραγματεύθηκε, καθώς και όλους όσους παρευρέθηκαν στην επετειακή αυτή εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης!

3005kyd (1).jpg

3005kyd (2).jpg

3005kyd (3).jpg

3005kyd (4).jpg

3005kyd (5).jpg

3005kyd (6).jpg

3005kyd (7).jpg

3005kyd (8).jpg

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.