Αρχικά, πλένουμε καλά τις ντομάτες, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές μας. Έχετε πάρει μεγάλες και ώριμες ντομάτες, σωστά;

Τα γεμιστά είναι από εκείνα τα λαδερά φαγητά που όλοι τα έχουμε συνδέσει με αναμνήσεις από τις μαμάδες και τις γιαγιάδες μας. Γιατί, είναι αλήθεια, τα γεμιστά της γιαγιάς είναι all-time classic. Αυτή εδώ είναι μια συνταγή για γεμιστά, με τον παραδοσιακό μαμαδίστικο τρόπο, δηλαδή με ρυζάκι, ντοματούλα και αρωματικά, χωρίς φρου φρου. Μαγειρέψτε τα με κόκκινες ζουμερές ντομάτες, πιπεριές και κολοκυθάκια και απολαύστε τα!

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, πλένουμε καλά τις ντομάτες, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές μας. Έχετε πάρει μεγάλες και ώριμες ντομάτες, σωστά;

Κόβουμε μία λεπτή φέτα από τη μεριά του κοτσανιού και αδειάζουμε το εσωτερικό τους σε ένα μπολ ή τάπερ.

Κρατάμε το εσωτερικό από τις ντομάτες και το ψιλοκόβουμε ή ακόμα καλύτερα το πολτοποιούμε με ένα μεγάλο κουτάλι.

Στη συνέχεια, φτιάχνουμε τη γέμιση για τα γεμιστά μας:

Σε ένα βαθύ μπολ, ανακατεύουμε το ρύζι, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον πολτό της ντομάτας, 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι και το αλατοπίπερο.

Γεμίζουμε μία-μία τις ντομάτες, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές με το μίγμα της γέμισης.

Κάθε φορά που γεμίζουμε μια ντομάτα, κολοκυθάκι, ή πιπεριά τη σκεπάζουμε με την αντίστοιχη φέτα που είχαμε κόψει στο 2ο βήμα και την βάζουμε προσεκτικά στο ταψί μας.

Περιχύνουμε τα γεμιστά μας με τον ντοματοχυμό (αν προτιμάτε βάλτε τριμμένη ντομάτα), το υπόλοιπο λάδι και τα πασπαλίζουμε λίγο με την τριμμένη φρυγανιά. Ίσια ίσια για να μη μας αρπάξουν στο φούρνο.

Ψήνουμε τα γεμιστά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για μια έως μιάμιση ώρα. Που και που ρίχντε μια ματιά. Οταν δείχνουν όπως ήταν της μαμάς, είναι έτοιμα!

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.