Ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο θέμα της κατάργησης των Θρησκευτικών αλλά και σε αυτό της παρουσίας Ιερέων στις αίθουσες διδασκαλίας. "Το σχολειό στην Ελλαάδα είναι κοσμικό, αλλά ακούμε ακόμη και τους τζιχαντιστές Μητροπολίτες" σημείωσε ενώ διευκρίνισε πως θα επιτρέπεται η επίσκεψη Μητροπολιτών στα σχολεία αλλα΄όχι την ώρα του μαθήματος.  "Δε θα μπαίνει μέσα ένας ιερωμένος να αμφισβητεί τη θεωρία του Δαρβίνου" σχολίασε! 

«Τα Θρησκευτικά δεν καταργούνται αλλά αλλάζουν. Δεν υπάρχει κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών. Είναι το μοναδικό μη βασικό μάθημα που διδάσκεται από την τρίτη δημοτικού μέχρι την Γ’ λυκείου. Είναι κωμωδία αυτό που λέγεται περί κατάργησης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Αναμορφώνεται, διότι το μάθημα δεν θέλουμε να είναι μία παπαγαλία κατηχητικού στα σχολεία, δεν θέλουμε ένα ομολογιακό μάθημα το οποίο το βαριούνται και τα παιδιά. Δεν θέλουμε να είναι ώρα του παιδιού. Θέλουμε να αποκτήσει μια μορφωτική ουσιαστική υπόσταση, μία προσπάθεια διαμόρφωσης ηθικών και δημοκρατικών αξιών για τα παιδιά και με αυτή την έννοια, το αναμορφώνουμε. Το ανοίγουμε και στην ενημέρωση και για τις άλλες θρησκείες. Εδώ έχουμε μετανάστες. Έχουμε πόλεμο στην περιοχή μας πάνω σε δόγματα θρησκευτικά. Δεν θα ξέρουν οι έφηβοι τι ακριβώς συμβαίνει γύρω τους;», πρόσθεσε.

Σε άλλο σημείο, ο κ. Φίλης σημείωσε ότι «η απόφαση θα παρθεί από το ινστιτούτο εκπαιδευτικής πολιτικής .Το σχολείο στην Ελλάδα είναι κοσμικό. Ακούμε τι λέει η εκκλησία, ακούμε και ορισμένους μητροπολίτες τζιχαντιστές, τι λένε, θα αποφασίσει η επιτροπή», ενώ συμπλήρωσε:

«Οι ιερείς δεν θα μπαίνουν στα μαθήματα μέσα για να επιτηρούν τους καθηγητές και να βγάλουν τους δικούς τους λόγους. Μπορούν να πηγαίνουν, όπως και άλλοι φορείς, εκτός διδακτικής ώρας. Ο ιερέας δεν πρέπει να κάνει κήρυγμα στο σχολείο. Κηρύγματα στην εκκλησιά».

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

 

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.