ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΕΑ: Την προσοχή των πιστών εφιστά η Ιερά Σύνοδος αναφορικά με έναν ρασοφόρο που αυτοπροβάλλεται στο διαδίκτυο ως «μητροπολίτης Χριστόδουλος».

Συγκεκριμένα, με σκοπό να ενημερώσει και κυρίως να προφυλάξει τους πιστούς, η Σύνοδος ανακοίνωσε χθες ότι ο ρασοφόρος με το κοσμικό όνομα Νικόλαος Διαμαντόπουλος, ο οποίος δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο και αυτοπροβάλλεται ως «μητροπολίτης Χριστόδουλος», φορώντας μάλιστα και τα διακριτικά διάσημα του επισκόπου, δεν ανήκει στην Εκκλησία της Ελλάδος, δεν είναι κανονικός επίσκοπος ή μητροπολίτης, ούτε καν ιερεύς ή διάκονος και, συνεπώς, οποιοδήποτε ιερό μυστήριο «τελεί» είναι άκυρο.

Καλεί, επίσης, όλα τα μέλη της να απέχουν από οποιαδήποτε εκκλησιαστική κοινωνία μαζί του. Παράλληλα, ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Ιερώνυμος, στην επαρχία του οποίου δραστηριοποιείται ο εν λόγω ρασοφόρος, έκανε γνωστό στη Σύνοδο ότι τον περασμένο Ιανουάριο ο «ψευτοεπίσκοπος» καταδικάστηκε από την ελληνική Δικαιοσύνη για αντιποίηση εκκλησιαστικής αρχής και σχήματος, για αντιποίηση εκκλησιαστικής αρχής κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για εξύβριση. Άλλωστε, η τοπική Εκκλησία είχε εκδώσει και πριν από έναν χρόνο ανακοίνωση, στην οποία τόνιζε ότι ο αυτοαποκαλούμενος μητροπολίτης δεν είναι κληρικός, καθώς η χειροτονία την οποία ισχυρίζεται ότι έχει δεν είναι κανονική.

Ο 65χρονος ρασοφόρος έχει απασχολήσει πολλάκις την κοινή γνώμη, αφού πολύ συχνά δημοσιεύει οπτικοακουστικό υλικό στο διαδίκτυο, όπου κατηγορεί διάφορους κληρικούς αλλά και επισκόπους της Εκκλησίας, ενώ δεν διστάζει να αποστείλει και γραπτώς τις μομφές του συνοδευόμενες από ακραίες κατάρες! Επίσης, κατά την περσινή καραντίνα είχε καλέσει τους πιστούς να τους «εξομολογεί» μέσω ίντερνετ. Ειδικότερα, ανέφερε ότι όσοι θέλουν, μπορούν να του στέλνουν τις αμαρτίες τους με ηλεκτρονικό μήνυμα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σημειώνοντας ότι «η εξομολόγηση γίνεται και προφορικά, με κάμερα, και γραπτώς»! Οι αναρτήσεις και η συμπεριφορά του προκαλούν έντονες αντιδράσεις και οι πιστοί τον κατηγορούν για εμπαιγμό των ιερών μυστηρίων και της πίστης, ζητώντας από τη Διοικούσα Εκκλησία να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.