Την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015, ευρισκόμενος στην ιδιαιτέρα πατρίδα του, τη Λαμία, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος κατόπιν ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου ιερούργησε και ομίλησε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Λαμίας.

Στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή των δαιμονιζομένων Γεργεσηνών σταθείς στη συνάντηση και το διάλογο του Χριστού με τους δαιμονιζομένους έτσι όπως τον αναφέρει ο ευαγγελιστής Ματθαίος η οποία ήταν λυτρωτική από τη δύσκολη και αυτοκαταστροφική ζωή που ζούσαν εξαιτίας του δαιμονίου.

«Λείπει το Πνεύμα του Θεού από τη ζωή μας», τόνισε ο Θεοφιλέστατος και αυτό το Πνεύμα το βρίσκουμε μόνο με την συνάντηση μας με το Χριστό.

Γι΄ αυτό πρέπει να ζητούμε την βοήθεια από τον Εσταυρωμένο και Αναστάντα Ιησού Χριστό, ώστε να υπερβαίνουμε τις μικρότητες του κόσμου τούτου, διότι η ζωή μας είναι δύσκολη και θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη.

Προ της απολύσεως εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος για την ευλογία να τελέσει την Θεία Λειτουργία στην Ενορία του Αγίου Αθανασίου καθώς και τους πατέρες του ναού για την ζεστή φιλοξενία.

Κατά την διανομή του αντιδώρου είχε την ευκαιρία να ομιλήσει με τους πιστούς οι οποίοι του εξέφρασαν την αγάπη και την χαρά για την παρουσία του στον Ιερό Ναό.
 

Sgourou Stauroula

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.