Έκκληση για προσευχή υπέρ της ειρήνης στην Ουκρανία έκανε στο ποίμνιο του Πατριαρχείου Γεωργίας ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ. Ηλίας, βλέποντας ότι οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία συνεχίζονται, κοστίζοντας ζωές.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Το μήνυμα του Μακαριωτάτου έχει ως εξής:

«Θα ήθελα να καλέσω τους ενορίτες μας (τόσο στη Γεωργία όσο και στο εξωτερικό) να προσευχηθούν μαζί για την ειρήνη. Αύριο, Πέμπτη, στις 12:00 ώρα Τιφλίδας, όπου κι αν βρίσκεστε (στον ναό, στη δουλειά, στο σπίτι ή στο δρόμο), ας προσευχηθούμε όλοι μαζί στον Κύριο και στην Παναγία για την ειρήνη στην Ουκρανία και σε όλο τον κόσμο με αυτή την ισχυρή προσευχή:

«Άνοιξέ μας τη θύρα του ελέους, ευλογημένη Αειπάρθενε Μαρία, ώστε όσοι σε γνωρίζουν να μην «πέσουν», αλλά να σωθούν από τους εναντίους τους, διότι είσαι η ζωοδόχος πηγή των Χριστιανών, αμήν» (τρεις φορές). «Κύριε, σώσε την Ουκρανία, σώσε τη Γεωργία και τον κόσμο!».

Ακόμα, την Κυριακή, 20 Μαρτίου, δίνεται ευλογία στους κληρικούς να κάνουν αυτή την ευχή για την ειρήνη στην Ουκρανία μετά τη Θεία Λειτουργία και να τελέσουν τρισάγιο στη μνήμη των νεκρών του πολέμου.

«Είθε ο Θεός να ακούσει τις προσευχές μας και να μας ελεήσει, Αμήν!», κατέληξε ο Μακαριώτατος.

ope.gr

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.