Ιστορικών διαστάσεων χαρακτήρισε την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο των Ορθοδόξων Εκκλησιών ο διδάκτωρ Θεολογίας και ειδικός γραμματέας θρησκευτικής διπλωματίας στο ΥΠΕΞ, Ευστάθιος Λιάντης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό Σταθμό "Στο Κόκκινο", ενώ για τις απουσίες Πατριαρχείων που σημειώνονται τόνισε ότι δε θα υπάρξει καμία συνέπεια στις αποφάσεις που θα ληφθούν και στην εγκυρότητά τους.

Μεταξύ άλλων στη συνέντευξη στην εκπομπή Δύσκολη Ζωή στο Πολιτικό Ρεπορτάζ και τους Δημήτρη Κουκλουμπέρη και Νίκο Σβέρκο, ο κ.Λιάντης είπε:

Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος είναι το αποτέλεσμα προσπαθειών ενός περίπου αιώνα. Ξεκίνησε από τις προσπάθειες για μία σύνοδο όλων των ορθοδόξων εκκλησιών.

Είναι η πρώτη σύνοδος τέτοιου μεγέθους που πραγματοποιείται εδώ και 1200 περίπου χρόνια. Έχει διαστάσεις Οικουμενικής Συνόδου.

Είναι ένα γεγονός τεραστίων διαστάσεων και επειδή για λόγους ασφαλείας δε μπορούσε να γίνει στην Κωνσταντινούπολη γίνεται στα Χανιά της Κρήτης.

Για δικούς τους λόγους, αν και είχαν υπογράψει το ψήφισμα για την πραγματοποίησή της, αποφάσισαν να μην παραστούν. Το πρόβλημα θα ήταν αν εμποδίζονταν να παραστούν. Από τη στιγμή που είναι δική τους απόφαση αυτό δε μπορεί να έχει καμία συνέπεια στις αποφάσεις που θα ληφθούν και στην εγκυρότητά τους. Δε δημιουργείται πρόβλημα από τις απουσίες.

Ο εθνοφυλετισμός είναι μια ασθένεια που μολύνει την εκκλησία. Οφείλουμε να βλέπουμε την Ορθοδοξία ως μία ενιαία εκκλησία και όχι χωρισμένη σε φυλές και έθνη.

Rousou Mina

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.