Χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την ειδική εκδήλωση αναγόρευσής του σε επίτιμο Δημότη Ιλίου στην πλατεία Αγίου Φανουρίου, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου τονίζοντας πως πρόκειται για «μεγάλη τιμή, αλλά και υποχρέωση» και πως «γίνομαι πολίτης ενός ιστορικού Δήμου και πολίτης είναι αυτός που ενδιαφέρεται για τα θέματα της πόλεως, για τα προβλήματα και τα θέματα των ανθρώπων» επεσήμανε, επίσης, ότι δεν υπάρχει Εκκλησία που να μην ενδιαφέρεται για τον άνθρωπο υπογραμμίζοντας πως «όσοι αγαπούμε τον άνθρωπο, είμαστε υποχρεωμένοι να συμβαδίσουμε».

Αναφέρθηκε στο έργο της Εκκλησίας λέγοντας πως θα συνεχιστεί διότι είναι έργο που γίνεται για το κοινό καλό. «Βέβαια δεν είναι έργο του Αρχιεπισκόπου ή ενός Αρχιερέως ή ενός ιερέα. Είναι έργο που καλλιεργείται στις καρδιές των ανθρώπων και γίνεται με τη βοήθεια αυτών. Ό,τι συμβαίνει, άλλωστε, είναι αποτέλεσμα του λαού μας» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Θέλησε, επίσης, να μοιραστεί με τους παρευρισκόμενους δύο σημαντικά γεγονότα που έχουν σημαδέψει τη μνήμη και την καρδιά του. Το πρώτο αφορά στην ηλικιωμένη γυναίκα από την Κύπρο που του απέστειλε το μόνο της απόκτημα, ένα οικογενειακό κειμήλιο, για να διατεθεί για τα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής και το δεύτερο μία γυναίκα από την επαρχία που σε ένα συγκινητικό γράμμα που έστειλε στην Αρχιεπισκοπή είχε κολλήσει τα μόνα χρήματα που είχε, ένα δίευρω, αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο της Εκκλησίας. «Αυτά τα παραδείγματα χαλκεύουν την ψυχή του ανθρώπου. Αν υπάρχουν τέτοιοι Έλληνες και τέτοια ψυχική υποδομή, ο αγώνας δεν θα πάει χαμένος» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.