Οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν την κατάσταση με εξαιρετική ψυχραιμία και αυτό που προέχει είναι η ενότητα και η συνοχή μας.

Χαιρόμαστε να βλέπουμε τους ηγέτες μας να προχωρούν ενωμένοι. 

Ο λαός δείχνει εξαιρετική ψυχραιμία ως καρτερία, που είναι το προοίμιο για έξοδο από την κρίση και το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί», δήλωσε, μιλώντας σήμερα στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ο οποίος τόνισε ότι, μέχρι στιγμής, δεν έχει παρατηρηθεί έξαρση στις ανάγκες που δημιουργούνται, αν και υπάρχει ετοιμότητα για έκτακτες καταστάσεις.

«Δίχτυ ασφαλείας»

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι η Μητρόπολη είχε λάβει μέτρα για να λειτουργήσει ένα δίχτυ ασφάλειας για τους ανθρώπους μας στη Μαγνησία, όχι μόνο στα όρια του Δήμου Βόλου και της πόλης, αλλά και στην επαρχία, σημειώνοντας ότι αυτός ο επιμερισμός, «είναι που μας έχει δώσει τη δυνατότητα να αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις όσο κι αν αυξάνουν οι ανάγκες».

Όπως εξήγησε, υπάρχουν 30 σημεία παρασκευής φαγητού και η κάθε Ενορία έχει μέριμνα για τους δικούς της ανθρώπους.

«Αυτές τις ημέρες δεν έχουμε πολύ έντονο πρόβλημα, αλλά είναι επιμέρους περιπτώσεις. Πλέον ξέρουμε τους ανθρώπους και αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί όλος αυτός ο καιρός μας έδωσε την ευκαιρία να έχουμε μια βεβαιότητα για τις πραγματικά ουσιαστικές ανάγκες και δεν είναι κάτι που είναι έξω από τις δυνατότητες να γνωρίζουμε», σημείωσε ο Μητροπολίτης.

Τόνισε δε ότι αυτό έγινε, γιατί σε πολλές περιπτώσεις χρειάστηκε και από το υπουργείο να εξακριβωθούν περιπτώσεις και να δοθούν στοιχεία, στο πλαίσιο, εντός προγράμματος σε συνεργασία με τους εφοπλιστές, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλήρης γνώση της κατάστασης που επικρατεί.

«Δίνεται ξηρά τροφή»

Όπως ανέφερε ο κ. Ιγνάτιος, το καλοκαίρι είναι μια ιδιαίτερη περίοδος, πολλοί φεύγουν από την πόλη, ενώ υποχωρούν και οι εθελόντριες που πρέπει να ξεκουραστούν, αλλά οι Ενορίες δε μένουν χωρίς μέριμνα και στην περίπτωση που σταματά η παρασκευή φαγητού δίδεται ξηρά τροφή.

Το «Δος ημίν σήμερον» δεν θα σταματήσει ούτε μια μέρα, είναι σε επιφυλακή, οι άνθρωποι εκεί δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, η Μητρόπολη συμβάλει στο να καλυφθούν κενά σε τρόφιμα, ενώ συνεχίζεται το πρόγραμμα στα Ιδρύματα, για τα οποία ετοιμάζεται μεσημεριανό φαγητό, ενώ υπάρχει μέριμνα για παιδιά στη Μακρινίτσα, που βρέθηκαν σε έκτακτη έλλειψη τροφίμων, λόγω ρευστότητας, υπογράμμισε ο σεβασμιώτατος.

«Δεν υπάρχει έξαρση»

«Δεν έχουμε έξαρση και κάποια τραγική κατάσταση και για την ώρα τα πράγματα πηγαίνουν ήρεμα και είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα να λάβουμε όποια μέτρα χρειάζεται για να αντιμετωπίσουμε έκτακτες καταστάσεις, που δεν παρουσιάστηκαν για την ώρα», σημείωσε.

Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα και στη στάση των ανθρώπων, λέγοντας ότι οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν την κατάσταση με εξαιρετική ψυχραιμία και αυτό που προέχει, είναι η ενότητα και η συνοχή μας. Χαιρόμαστε να βλέπουμε τους ηγέτες μας να προχωρούν ενωμένοι, ανέφερε και πρόσθεσε ότι ο λαός δείχνει εξαιρετική ψυχραιμία ως καρτερία, που είναι το προοίμιο για έξοδο από την κρίση και το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί.

Μεγάλο και πολυμέτωπο το κοινωνικό έργο

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη, το μέγιστο σιτιζόμενων στα Σπίτια Γαλήνης, η Μητρόπολη Δημητριάδος, έχει φτάσει και τους 2000 ανθρώπους, από τους οποίους, δεν θέλουν όλοι μόνο φαγητό, αλλά ορισμένοι και οικονομική ενίσχυση, ενώ άλλοι παίρνουν τρόφιμα.

Όπως ανέφερε, χάρη στους φαρμακοποιούς λειτουργεί το Κοινωνικό Φαρμακείο και χάρη στους γιατρούς το Κοινωνικό Ιατρείο. «Έγκαιρα στην περιοχή μας και σε συνεργασία με τους φορείς και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου, έχουμε κατορθώσει, τουλάχιστον να έχουμε μέριμνα για όλους τους ανθρώπους», σημείωσε ο κ. Ιγνάτιος.

Επίσης σημείωσε ότι ο «Εσταυρωμένος» με την ένδυση και τη μέριμνα για αποφυλακιζόμενους, με ειδικές περιπτώσεις ακόμη και αστέγων, έχουμε καλύψει τις βασικές ανάγκες των ανθρώπων και δεν μπορεί να πει κάποιος ότι εγκαταλείφθηκε.

«Δεν αρνούμεθα καμία συνεργασία»

«Θα ήταν αδικαιολόγητο αν φτάναμε στο σημείο να βλέπουμε ανθρώπους στο δρόμο να ψάχνουν και για όλους υπάρχει μια λύση. Αυτό προσπαθούμε, συνεργαζόμαστε με όλους, δεν αρνούμεθα καμία συνεργασία, μετέχουμε σε ένα πρόγραμμα που ελπίζουμε να προκύψει, με τον Δήμο, την Περιφέρεια και τους υπόλοιπους φορείς, για επισιτισμό και είμαστε παντού παρόντες, για να διακονήσουμε αυτό που αν – ο μη γένετο προκύψει – να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των ανθρώπων σε μεγαλύτερο βαθμό», ήταν η δήλωση του κ. Ιγνάτιου.

Καταλήγοντας ο Μητροπολίτης Δημητριάδος τόνισε ότι όλο το κοινωνικό έργο έχει βασιστεί στον εθελοντισμό και στην προσφορά και δήλωσε ότι «μάθαμε να μοιραζόμαστε, υπάρχει εμπιστοσύνη στην Εκκλησία και στους φορείς και όλοι μαζί πρέπει να συνεχίσουμε, να μη φοβηθούμε, να μην απελπιστούμε, μόνο να προσευχόμαστε οι ηγέτες μας να πάρουν τις σωστές αποφάσεις επιτέλους».

 

Sgourou Stauroula

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.