Πολύ σημαντικές ειδήσεις, σχετικά με την πορεία των εργασιών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδοξίας, που πραγματοποιείται στην Κρήτη, έδωσε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, μιλώντας στον Ρ/Σ της Τοπικής Εκκλησίας «Ορθόδοξη Μαρτυρία».

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην διαβεβαίωση του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, κατά την σημερινή συνεδρία, ότι «δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αυτονομίας των λεγόμενων Νέων Χωρών της Ελλάδος. Παραμένει το Καθεστώς ως έχει. Δεν υφίσταται κανένα ζήτημα, όλα βαίνουν ειρηνικά και δεν θα πρέπει να αμφιβάλλει κανείς γι’ αυτό. Είναι μία διαβεβαίωση που έγινε ενώπιον όλου του σώματος της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου και που καταγράφει μια σημαντική εξέλιξη στη σταθερότητα του Εκκλησιαστικού μας καθεστώτος στην Εκκλησία της Ελλάδος. Το λέγω αυτό για να τονίσω πρωτίστως με πόση ειλικρίνεια λειτουργεί η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος διευθύνει την Σύνοδο διακονώντας την ενότητα, από την πρώτη στιγμή, όπως το διεκήρυξε στη Θεία Λειτουργία της Πεντηκοστής».

Ο κ. Ιγνάτιος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις βαρυσήμαντες επισημάνσεις του Παναγιωτάτου Πατριάρχου ότι «η Ανατολή δεν έχει Πάπα, ότι δεν πρόκειται για συνομοσπονδία Εκκλησιών, αλλά για την Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία». Ο Σεβασμιώτατος έκλεισε, επισημαίνοντας ότι «με την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο σφραγίζουμε τον 21ο αι., λειτουργώντας εν Αγίω Πνεύματι, παρόλα όσα ελέχθησαν και εγράφησαν και κάποιοι θέλουν να υποστηρίζουν. Όσοι μετέχουμε στη Μεγάλη Σύνοδο ζούμε όντως στιγμές Αγιοπνευματικές. Αυτό είναι το μήνυμα που έχουμε, αυτή είναι η εμπειρία που ζούμε. Η Σύνοδος σφραγίζει τη ζωή όλης της Εκκλησίας».

Νταλιάρης Γιώργος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.