Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Δημητρίου Λαβάρων ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δ α μ α σ κ η ν ό ς, την Κυριακή Β’ Λουκά, 4 Οκτωβρίου ε.ε., όπου αυτές τις μέρες, από 1ης Οκτωβρίου, εκτίθεται σε προσκύνημα απότμημα ιερού λειψάνου της δεξιάς χειρός του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου, που εκόμισε χάριν ευλογίας και αγιασμού των πιστών, εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. Δημήτριος Μπακλαγής. 

Το ιερό αυτό προσκύνημα πραγματοποιείται στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων ΔΗΜΗΤΡΙΑ – ΛΑΒΑΡΩΝ, που διοργανώνονται κάθε χρόνο τον Οκτώβριο με αφορμή την εορτή του Προστάτου της κωμοπόλεως Αγίου Δημητρίου.

Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησε με ευλάβεια και κατάνυξη πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Σουφλίου Ευάγγελος Πουλιλιός και ο Διοικητής της 50ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Άγγελος Ιλαρίδης. Ο Σεβασμιώτατος κηρύττων το Θείο Λόγο με αφορμή την αναγνωσθείσα Ευαγγελική περικοπή μεταξύ άλλων τόνισε· «Ζούμε σε μια εποχή με κραυγαλέες αντιφάσεις. Και οικοδομούμε έναν πολιστισμό που είναι ολοφάνερα ανάπηρος. Η τεχνολογία έφθασε σε απίθανα ύψη. Οι άνθρωποι όμως έχουμε γίνει θηρία και ηθικά έχουμε ξεπέσει. Η απληστία μας παραμερίζει κάθε έννοια ισότητας και δικαιοσύνης. Η φιλαυτία μας σκοτώνει την αγάπη. Ο ατομισμός μας μάς καθιστά σκληρούς και ανάλγητους μπροστά στον πόνο και τη δυστυχία των άλλων. Τι χρειαζόμεθα λοιπόν; Ένα διαφορετικό αναπροσανατολισμό. Ν’ ανακαλύψουμε τον θεμελιώδη σκοπό της ζωής. Να συνειδητοποιήσουμε το βαθύτερο νόημα της υπάρξεως μας. Αυτό ακριβώς που μας διαμηνύει ο λόγος του Κυρίου που ακούσαμε σήμερα: «Καί ἔσεσθε υἱοί τοῦ Ὑψίστου».

Τέλος ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Ανδρέα Αϊντινίδη και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου για τη διοργάνωση του ιερού προσκυνήματος και την πάνδημη συμμετοχή των πιστών στις ιερές ακολουθίες.

Το εσπέρας της ιδίας ημέρας που Σεβασμιώτατος κάνοντας έναρξη των Εσπερινών Κηρυγμάτων – ομιλιών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Σουφλίου μίλησε με θέμα· «Η τιμή των Αγίων στην Ορθόδοξη Εκκλησία».

 

Sgourou Stauroula

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.