Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014, στις 14:30 ένας αδελφός που συμμετέχει στην διάδοση των Χαιρετισμών, είχε συνάντηση δίπλα στο Μετρό Συγγρού Φιξ με την κυρία Μαρία...
η οποία με ιδιαίτερη ζέση ως σύγχρονη Ιεραπόστολος μοιράζει Χαιρετισμούς και Καινές Διαθήκες κυρίως σε Νοσηλευτικά Ιδρύματα σε νέους και νέες (γιατρούς, νοσηλεύτριες και ασθενείς) που πολλές φορές δεν έχουν ακούσει τίποτα για την εν Χριστώ ζωή!

Με αφορμή μία προσωπική του περιπέτεια, και στην προσπάθεια της να τον παρηγορήσει, κάθισαν για ένα ρόφημα και έτσι με την συζήτηση που είχαν η κ. Μαρία του ανέφερε την αιτία για την ενασχόληση της με την διάδοση των Χαιρετισμών!

Ήταν σίγουρα την εποχή της δραχμής και μάλιστα όταν ακόμη τα κινητά τηλέφωνα δεν ήταν σε τόσο ευρεία χρήση, δηλαδή μεταξύ 1990 με 1993 , όταν γνώρισε έναν Αγιορείτη Γέροντα που είχε βρεθεί στην Αθήνα !

Ούσα η ίδια πνευματική θυγατέρα του αειμνήστου π. Μάρκου Μανώλη, και έμπειρη στα πνευματικά, ήξερε ότι δεν έπρεπε να οχλήσει τον Γέροντα με διερευνητικές ή αδιάκριτες ερωτήσεις, αλλά αρκέστηκε να του ζητήσει ρήμα ωφελείας για την πνευματική της ζωή!

“Οι Χαιρετισμοί, κόρη μου, οι Χαιρετισμοί της Παναγίας είναι η λύση σε όποιο πρόβλημα και αν αντιμετωπίζει ο άνθρωπος!” ήταν η προτροπή του σεβάσμιου Αγιορείτη!

Η κα Μαρία παραξενεύτηκε και τον ρώτησε τι εννοεί! “Να διαβάζετε καθημερινά τους Χαιρετισμούς ως ασπίδα και προστασία από τις επιφορές του Πονηρού! Και όταν μάλιστα ανακύψει πολύ σοβαρό πειρασμικό πρόβλημα, είτε εγχείρηση, είτε δικαστήριο, ή αν γενικά επιθυμείτε να δώσει λύση η Παναγία σε σοβαρά σας προσωπικά ζητήματα τότε να νηστέψετε μια ημέρα λέγοντας 24 φορές τους Χαιρετισμούς! Πρόσεξε όμως! Με πίστη και μέχρι να κυλήσει μια σταγόνα δάκρυ! Όχι απλή απαγγελία!!”

Η κα Μαρία κράτησε στην καρδιά της τα λόγια αυτά του Αγιορείτη Γέροντα, χωρίς ωστόσο να πιστέψει καλά καλά στην αποτελεσματικότητα τους!

Είχαν περάσει κάποιες εβδομάδες όταν επισκέφτηκε μια οικογενειακή της φίλη, μητέρα δύο παιδιών, ενος αγοριού κι ενός κοριτσιού, που είχαν σπουδάσει Οικονομικά και εργαζόντουσαν και τα δύο ως λογιστές σε διαφορετικά όμως φοροτεχνικά γραφεία!

Η κόρη ήταν απόλυτα ικανοποιημένη τόσο από τις συνθήκες εργασίας, όσο κι από τον μισθό, που και καλός ήταν και πάντα στην ώρα του! Όχι όμως και ο γιος της που δεν είχε σταθεί τυχερός και είχε τύχει σε προϊστάμενο που του καθυστερούσε αδικαιολόγητα τα δεδουλευμένα του!

Μια μέρα γύρισε τόσο απογοητευμένος από την δουλειά, μιας και για πολλοστή φορά δεν είχε πληρωθεί, που δήλωσε στην μητέρα του, ότι παρατάει την δουλειά αυτή! Η μητέρα στεναχωρήθηκε πολύ, όχι μόνο για τα χρήματα που έχασε το παιδί της, αλλά κυρίως επειδή η αεργία μπορεί να οδηγούσαν το παιδί της σε εφάμαρτες ενασχολήσεις, κάτι που ασφαλώς φοβόταν κι απευχόταν!

Σε μια τέτοια κατάσταση έντονης δυσθυμίας την συνάντησε εκείνη την Τρίτη η κυρια Μαρία, που με το που άκουσε τα γεγονότα, λες και φωτίστηκε από Πνεύμα Θεού, και είπε στην στεναχωρημένη μητέρα!Λοιπόν στο υπογράφω ότι μέχρι την Πέμπτη (σε δυο δηλαδή μέρες) ο γιός σου θα βρει δουλειά!

Νευρικά γέλια μαζί με πνιχτούς λυγμούς έπιασαν την γυναίκα, που εκτίμησε ασφαλώς την διάθεση και την προσπάθεια της κυρίας Μαρίας να της αναπτερώσει το ηθικό, αλλά της φαινόταν αδύνατον, όπως τελικά και της είπε!

«Κοίτα!» της απάντησε η κα Μαρία. «Την λύση θα μας την δώσει η Παναγία με τους Χαιρετισμούς Της!». «Θα κάνεις κι εσύ σπίτι σου Χαιρετισμούς, το κατά δύναμη, αλλά κι εγώ θα σε βοηθήσω» της υποσχέθηκε η κυρία Μαρία , κι έφυγε βιαστικά για το σπίτι της στην Ραφήνα!

Την επόμενη κιόλας ημέρα, Τετάρτη ήταν, η κυρια Μαρία σηκώθηκε πρωί και πήρε το μηδέν στο τηλέφωνο της, ώστε να δείχνει κατειλημμένο, έβαλε και στην εξώπορτα ένα σημείωμα “Θα επιστρέψω αργότερα” για να μην την διακόψει κανείς και ξεκίνησε να διαβάζει τους Χαιρετισμούς!

Και όσο προχωρούσε η ανάγνωση που έκανε με πίστη ακράδαντη ότι η Υπεραγία Θεοτόκος που τόσο την ευφραίνουν οι Χαιρετισμοί Της, θα συνδράμει και θα μεσιτεύσει, τόσο θερμαινόταν και η καρδιά της και παρακαλούσε με δάκρυα, όπως εξάλλου την είχε συμβουλεύσει και ο καλός Αγιορείτης!

Ήταν Πέμπτη πρωί! Η επόμενη δηλαδή ημέρα! Το τηλέφωνο κτυπάει στο τηλέφωνο της μητέρας με τα δύο παιδιά ! Μία γυναικεία φωνή ζητάει το γιό της! Ο νεαρός πάει στο τηλέφωνο και η γυναίκα του ανακοινώνει ότι η αίτηση που είχε κάνει μήνες πριν για να προσληφθεί στο Αεροδρόμιο, σε μία ξένη αεροπορική εταιρεία, είχε εγκριθεί και αν μπορούσε να πάει αυτοπροσώπως για τα περαιτέρω!

Περιττό να αναφέρουμε το τι έγινε στη συνέχεια! Δάκρυα και φωνές χαράς, μαζί με μία αγωνία αν αυτό ήταν όντως πραγματικότητα! Ο νεαρός πήγε στο Αεροδρόμιο, υπέγραψε την σύμβαση και γύρισε ενθουσιασμένος σπίτι του! Και όμως το θαύμα της Θεοτόκου με την ανάγνωση των Χαιρετισμών Της ΔΕΝ τελειώνει εδώ! Ακούστε!

Το μεσημέρι η μητέρα δεν προλάβαινε να λέει τα καλά νέα! Πρώτη κάλεσε την καλή κυρία Μαρία, η οποία αμέσως δόξασε τον Θεό που εισάκουσε την μεσιτεία της Μητρός Του και χάρισε αυτήν την εργασία στο παλικάρι!

Η μητέρα μέσα στην χαρά της, καλεί το παιδί της και του λέει “Πάρε αγόρι μου αυτά τα χρήματα, τηλεφώνησε στους φίλους σου, να βγείτε σήμερα έξω, να φάτε, να τους κεράσεις, να σου ευχηθούν! Στο νέο σου ξεκίνημα είναι καλό να έχεις τις ευχές από όσο το δυνατόν πιο πολύ κόσμο!” Ο νέος με χαρά πήρε τα χρήματα και κάλεσε φίλους και γνωστούς να βγουν έξω, να τους κεράσει και να του ευχηθούν!

Όπως κι έγινε. Μαζεύτηκαν όλοι του οι φίλοι! Και μαζί τους κάποια φίλη του έφερε και μία αδελφική της φίλη! Όταν ο νέος την αντίκρισε, την ερωτεύτηκε αμέσως! Όπως κι εκείνη! Και τα παιδιά προχώρησαν και σύντομα παντρεύτηκαν και ζουν έως σήμερα ευτυχισμένοι και στεριωμένοι!

Διπλό λοιπόν το θαύμα της Παναγίας μας! Αποκατέστησε διττώς το παλικάρι!! Και επαγγελματικά και οικογενειακά! Έτσι και εμείς οι ταπεινοί κι αχρείοι συντάκτες αυτού του ιστολογίου, ΔΕΝ θα πάψουμε να το επαναλαμβάνουμε! Οι Χαιρετισμοι της Παναγιας μας ενέχουν ανυπέρβλητη προσευχητική αξία!

Προτρέπουμε λοιπόν τους αδελφούς μας, ΠΑΝΤΑ με την σύμφωνη γνώμη του Πνευματικού τους, να υιοθετήσουν την κατά δύναμιν συχνή και πάντως καθημερινή απαγγελία ή σιωπηρή ανάγνωση των Χαιρετισμών!!

Είμαι υπερβέβαιος ότι η Χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου που μας φανέρωσε την Δευτέρα 17 Φεβουαρίου 2014, μέσα από την γλαφυρή διήγηση της κυρίας Μαρίας κι αυτό το θαύμα των Χαιρετισμών, θα φωτίσει και τους ευλαβείς αναγνώστες αυτού του ιστολογίου, κληρικούς και λαϊκούς, να κάνουν τον κόπο να μας στείλουν ένα email στην παρακάτω διεύθυνση, αν έχουν ακούσει ή βιώσει και αυτοί κάποιο θαύμα από τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας!

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Στεργιανη

Θα ήθελα και εγώ να διηγηθώ την δικιά μου ιστορία σχετικά με τα αποτελέσματα των χαιρετισμών στην Παναγία μας.Ηταν παραμονή των Εισοδίων της Θεοτόκου.Την ώρα που έκανα την προσευχή μου με πήρε ο άντρας μου τηλέφωνο ο οποίος είχε πάει για ψάρεμα και μου είπε ότι δεν είχε πιάσει τίποτα.Θα έκανε μια τελευταία βουτιά και θα επέστρεφε.Μολις κλείσαμε παρακάλεσα την Παναγία μας να μας δώσει ένα καλό ψάρι για να φάμε την επομένη στην εορτή της όπως είναι το έθιμο.Σε 10 λεπτά ξαναχτυπά το τηλέφωνο.Αυτη τη φορά βιντεοκλήση από τον άντρα μου.Η χαρά ήταν ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του.Δεν πρόλαβε να μου μιλήσει και τον ρωταω,τι καλο σου εδωσε η Παναγια;και σηκωνει το χερι του με μια συναγριδα 5 κιλα.Αρχισα να του εξηγω ενθουσιασμενη.Επιστρεφω μου ειπε, δεν χρειαχεται να κατσω αλλο.Κλεισαμε και λυθηκα σε κλαματα,ευχαριστιες,χαιρετισμους και υμνους στην λατρεμενη μας Παναγια η οποια χωρις καθυστερηση απαντησε αμεσα στο προσευχη μου.Οταν γυρισε ο αντρας μου και αρχισαμε να συζηταμε το περιστατικο μου ειπε Πιστευω οτι ειναι θαυμα της Παναγιας γιατι αν σου πω πως το επιασα μονο με θαυμα θα γινοταν.Και μου εξηγησε πως το χτυπησε,ξεψαρισε αλλα δεν εφυγε. Καθοταν ακινητο.Και το επιασε με τα χερια του!Ευλογημενο το ονομα της Παναγιας μας και εμεις που την εχουμε μεσιτρια και βοηθο στη ζωη μας.Να διαβαζετε τους χαιρετισμους που τοσο την ευαρεστουν ακομα και αν δεν χρειαζεστε τιποτα. Προστασια και ευλογια!