Απαισιόδοξος σε σχέση με τις εξελίξεις στο κυπριακό παρουσιάστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Σε δηλώσεις του σήμερα και σχολιάζοντας τον αγωγό νερού Τουρκίας-κατεχομένων, είπε ότι το «νερό το χρειάζεται ο άνθρωπος, αλλά εύχομαι σε κάποια στιγμή το συγκεκριμένο να μην γίνει φαρμάκι».

Ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι αν και από τη φύση του είναι αισιόδοξος, στο κυπριακό είναι απαισιόδοξος, επαναλαμβάνοντας τη φράση που είπε και στο παρελθόν ότι «οι Τούρκοι τα θέλουν όλα».

Δήλωσε προβληματισμένος από τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, αλλά και εκπροσώπων των τουρκοκυπρίων περί πραγματικοτήτων στην Κύπρος, λέγοντας ότι αυτές οι πραγματικότητες δεν είναι τίποτε άλλο από τις περιουσίες, τα σπίτια και τους τάφους των προγόνων μας, τα οποία οι Τούρκοι θεωρούν δικά τους.

«Όσο τις θεωρούν πραγματικότητες, λύση δεν υπάρχει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Είπε επίσης ότι η δική μας πλευρά επένδυσε πάρα πολλά στον Ακιντζί, με αποτέλεσμα αυτό να δημιουργεί κινδύνους κατά την άποψη του καθώς θεωρεί πως σε ένα ενδεχόμενο ναυάγιο, ΕΕ, ΟΗΕ και ισχυρές δυνάμεις, θα φορτώσουν την ευθύνη στην πλευρά μας η οποία χαρακτήρισε διαλλακτικό τον τουρκοκύπριο ηγέτη.

Είπε ότι υπερβάλαμε αυτά που θα μπορούσε να κάνει ο Ακιντζί, λέγοντας ότι η πράξεις αποδεικνύουν πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα χωρίς την Άγκυρα. Αν και άρχισε ως ανεξάρτητος από τον Ερτογάν, στην πορεία τόνισε ταυτίστηκε μαζί του.

«Εγώ δεν πίστευα ποτέ μου ότι θα έκανε κάτι ερήμην του κυρίου Ερντογάν. Και ορίστε. Κακώς επαληθεύτηκα. Οι τούρκοι το μόνο που δεν μας ζήτησαν είναι τα έξοδα της εισβολής. Πολύ φοβούμαι ότι ήρθε η ώρα να τα ζητήσουν και εκείνα», κατέληξε.

 

 

Sgourou Stauroula

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.